Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 22 gru 2006, 15:48

majer13 pisze:Wedlug mnie powinnsmy kupic Hargrevsa bo Carrick to sie nie sprawdzil w ManUtd wydaje mi sie ze za szybko zrobili z niego gwiazdora....Napastnika mamy zalatwionego dzieki Hence a z obrona nie mamy problemow bo na lawce mamy takie potencjaly jak Evra czy Brown.
NIe ulega wątpliwości, że ktos taki jak Hargreaves, czyli dużo biegający środkowy pomocnik z inklinacjami defensywno-ofensywnymi przydałby się bardzo w Man United.
Natomiast nie przypominam sobie by ktoś robił gwiazdora z Carricka :roll: A czy Michael się sprawdził? IMO tak, choć myślę, że jest w stanie dawać z siebie więcej. Tak to już jest z tymi pomocnikami odpowiedzialnymi bardziej za defensywę, że wykonują masę roboty, a tak naprawdę nie widać ich zbyt dużo podczas meczu. Carrick co prawda gra trochę flegmatycznie, często przetrzymuje piłkę, zagrywa na dwa metry do tyłu, czy w bok, jednak jego wkład w grę United jest nieoceniony. Można spojrzeć np. na link, który dałem wcześniej z analizą gry Anglika, gdzie dokładnie widać jak świetnie Carrick robi miejsce do gry innym zawodnikom.

Pojawiła się informacja jakoby Glazerowi przeznaczyli sporą sumkę na transfery w styczniu i w lecie. Co prawda trudno powiedzieć ile w tym prawdy, ale jeśli to prawda, byłoby wspaniale. Możnaby pomyśleć o zakupach środkowego pomocnika i skrzydłowego podczas zimowego okienka transferowego oraz prawego obrońcę jako alternatywe dla Gary'ego i napastnika. Na tej pierwszej pozycji chętnie zobaczyłbym wspomnianego już OH, Bodmera, bądź Makouna. Skrzydłowy - tu nasuwa mi się jedno nazwisko - Pedersen. Prawy obrońca? Hmm... Micah Richards zdecydowanie! A napastnik to Darren Bent.

Kończy się okres wypożyczeń niektórym zawodnikom. Wraca Eagles, Simpson, Evans, Campbell, Bardsley... Kogoś pominąłem? Eagles grał ogony w NEC i tak jak się spodziewałem pozostanie tylko talentem. Zostanie prawdopodobnie sprzedany. O Campbella stara się Charleroi, Evans chce Keano widzieć w Sunderlandzie na wypożyczeniu, Simpson zapewne również zostanie wypożyczony na okres 6 miesięcy, a Bardsley wróci na Old Trafford i bedzie podpatrywał starszych kolegów. Aaa i Rossi! Co znim będzie?! :roll:

EDIT:
futbolowa pisze:
Rossi pisze:I narazie to powinno wystarczyć w tej chwili jest to najlepsze rozwiaznie
No oczywiście... Ja się bardzo cieszę, że na te trzy miesiące będzie w ManU taki rewelacyjny zawodnik. Jednak - moim zdaniem - wcale nie załatwia to sprawy... Potrzeba nam porządnego napastnika na cały 'etat' :)
Ja myślę, że do końca sezonu spokojnie dotrwamy. Jest Saha, Rooney, Solskjaer, Smith i Rossi. Będzie Henka na trzy miechy, a później juz do końca tych pięciu wymienionych przeze mnie zawodników powinno sobie spokojnie poradzić. Transfer Henki -> strzał w '10'! :]
A Bent przyjidze w lecie :wink:

EDIT2:
Znalazłem link z tą analizą gry Carricka. Oceńcie sami: :]
Ostatnio zmieniony 22 gru 2006, 15:57 przez Mefiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Anglia”