Korona Kielce (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post autor: Marco Van Basten » 22 gru 2006, 18:13

Cytuję stronę klubową :
Mirosław Szymkowiak nie zagra wiosną w Kolporterze Koronie. Wiceprezes Trabzonsporu, Hasim Sayitoglu, w piśmie przysłanym dziś do kieleckiego klubu definitywnie stwierdził, że 33-krotny reprezentant Polski jest nadal kluczowym graczem ich drużyny i tej zimy na pewno nie będzie transferowany.

Dawno nic tak mnie nie ucieszyło jak przytoczona wyżej informacja. Nigdy nie byłem zwolennikiem talentu Szymkowiaka, więc słowa wiceprezesa Trabzonsporu bardzo poprawiły mi humor. Swoją drogą było niemal pewne, że Trabzon nie pozbędzie się swojego piłkarza podczas tej sesji transferowej.
A ja jestem ciekaw jak zoprezentuje sie nasz nowy nabytek Paweł Sobolewski. Niby pomoc mamy chyba najlepsza w OE jednak taki zawodnik moze spowodowac ze bedzie wieksza rywalizacja pomiedzy naszymi MIDami
Z tego co mi wiadomo, Paweł Sobolewski to lewy pomocnik (jeśli jestem w błędzie to proszę o korektę). Na lewej flance mamy dobrych zawodników - Kaczmarek i Brzyski. Brzyski podczas rundy jesiennej często grał na lewej obronie (ale może grać też w pomocy), więc Sobolewski będzie walczył z Kaczmarkiem o miejsce w wyjściowym składzie.

No i jeszcze jedna informacja :
Angielski klub Queen's Park Rangers zrezygnował z 22-letniego polskiego napastnika Adama Czerkasa. Szykuję się zatem problem bogactwa w ataku. Wraca Gajtkowski i Czerkas, więc Wieczorek będzie miał do dyspozycji 5 niezłych napastników.

Wesołych Świąt.

Wróć do „Polska”