Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Asteniu » 24 gru 2006, 4:31

Jarzinho pisze:
A jak wyglada angielski Alfons. Chlopie z kim ty sie zadajesz, nie ma normalnych osob wokol ciebie czy co. Tym tekstem mnie powaliles.
Jezeli ty nie wiesz jak wyglada Angielski Alfons to mnie powalils z kim ty sie zadajesz, nie ma doinformowanych ludzi wokol Ciebie ??? Wystarczy troche czytac czy ogladac. W latach okolo 70 czesto mozna bylo spotkac Angielskich sutenerow ubranych w plaszcze ( podobne jak mial Eto'o ) oraz teego typu czapki, ogolnie ( tego nie jestem pewien ) wtedy tam to uchodzilo jak teraz skora, fura i komura. To tak dla informacji :wink:
Jarzinho pisze: Jestem pewny, ze rkoeman sie wysili i ci zapoda statystyki, choc z tego co pamietam o skutecznosci juz sie wypowiadano, o liczbie strzałow, czyli juz jedno masz zaprezentowane wystarczy troche postow poczytac i tam byly statystyki.
Ja posty czytam ty tez, ale robisz to nie dokladnie i pozniej masz do innych pretensje. W poprzednim poscie pisalem o wykorzystywaniu setek, a ty mi piszesz ze takie statystyki byly podawane :shock: gdzie i kiedy ??? Chyba ze strzalami na bramke Ci sie pomylio
Jarzinho pisze: Moge zapewnic, ze tylko ty tym sie kierowałes, bo nie podałes ani jednego wiarygodnego argumentu, chocby wygranych pojedynkow w powietrzu obu zawodnikow, nawet w strzelonych bramkach pisales bzdury.
To pokaz mi gdzie wy udowodniliscie ze Eto'o gra lepiej w powietrzu, jest szybszy, czy ma lepsze przyszpieszenie itd. ???

Chcecie dowodow, prosze bardzo :

Wlasnie sprawdzilem sobie statystyki z pierwszej ligi, czyli PD i wychodzi na to ze Eto'o strzela bramke w PD 0,398... na mecz, a Torres 0,434... na mecz.
Don Juan pisze:Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.

To chyba cos zle policzyles, ja policzylem zarowno od czasow kiedy Atletico awansowalo do pierwszej ligi, jak i od czasow kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony. Oto wyniki :

Od sezonu 2002\2003 :

Torres strzela 34,3 procenta bramek Atletico.

Eto'o 31,7 tu wspolnie Mallorca i Barcelona

<b>Od sezonu 2004/2005, kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony</b>

Torres 36,25 procent

Eto'o 33,35 procenta

W wyliczeniach bralem pod uwage mecz PD. A tu dokladnie rozpis :

2002\2003

Torres - 25,5 %
Eto'o - 28,6 %

2003\2004

Torres - 39,2
Eto'o - 31,5

2004\2005