Co do wychowanków - już to kiedyś pisałem, ale trudno, powtórzę się. Real Madryt Castilla - mówi wam to coś? To jest pełnoprawna drugoligowa drużyna składająca się prawie wyłącznie z wychowanków. A gdzie są rezerwy Barcy? Barca B jest chyba w tercera division, a więc nie za wysoko (odpowiednik 4. ligi). Real wychowanków ma świetnych, inną kwestią jest to czy ich wykorzystuje. Myślę, że jest dużo młodzianów, którzy mogliby dzisiaj grać w pierwszej drużynie i to z powodzeniem. Mam tu na myśli przede wszystkim Rubena De la Reda - myślę, że gdyby nie było Emersona (jest on słabszy od De la Reda, ale ma plecy w postaci Capello) to grałby razem z Diarrą i nikt by nawet nie myślał o Gago. Niestety teraz jest Gago i Ruben pewnie będzie się musiał ewakuować i zosatnie kolejnym hiszpańskim średniakiem. Nie wolno zapominać chociażby o Mistrzach Europy do lat 19 (Mata, Bueno, Adan, Granero, Javi Garcia, z Barcy był tylko Jeffrey i jakiś obrońca) czy innych na wypożyczeniu - zwłaszcza Soldado. Ale ta tempa polityka transferowa skazuje młodzianów na opuszczenie klubu. Chciałem żeby wybory wygrał Palacios, a tak mamy kolejne 4 lata z jakimś showmanem - Calderonem. Nie twierdze, że źle prowadzi klub, ale...
ps. wie ktoś może co się stało z rm.pl? kiedy oni wrócą?