Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Asteniu » 24 gru 2006, 20:10

rkoeman pisze: napisales stek bzdur - o skutecznosci, kreowaniu gry, lepszej technice, dostawianiu stop dzieki lepszym pomocnikom, etc, etc

ja napisalem ze sie mylisz. okazuje sie ze jedynym twoim argumentem jest - a dla mnie i tak torres lepszy
Napisalem bardzo solidny argument, gdzie wynika z niego ze Torres czesciej strzela bramki niz Eto'o, nie wiem czy go przeoczyliscie czy go przemilczyliscie, ale tak z tego wynika. Jednak wy go kompletnei unikacie i piszecie ze poza tym ze pisze ze jest lepszy nie napisalem nic co by to udowodnilo, tak jak juz napisalem cos na potwierdzenie mojich slow to wy to kompletnie ignorujecie.

Teraz was prosze na odpowiedz na to, bo juz ktorys raz o tym pisze a wy nie odpowiadacie, tylko ciagle piszecie ze ja napisalem stek bzdur. Pytanie do was jest takie : podajcie jakis argument ktory poparl by wasza teze ze Eto'o jest szybszy, ma lepsze przyszpieszenie, drybling itd. bo jakos wy tez pisaliscie bo jest lepszy w tych cechach i juz. Dla przykladu :
Asteniu pisze:Szybkosc, tu nie chce sie spierac kto jest szybszy bo to mozna byloby tylko sprawdzic jezeli zmierzyli by sie na jakims dystansie, ( ponoc najszybszym pilkarze w PD jest Luis Perea ) jednak chodzi mi o przyszpieszenie, a tu mimo iz Kamerunczyk potrafi sie zebrac bardzo szybko, to jednak ogladajac ich gre widze ze Torres potrafi to zrobic szybciej.
rkoeman pisze:zart numer 1
Czyli ewidentie uwazasz ze Eto'o ma lepsze przyszpiesenie jakis dowod ???
rkoeman pisze: w takim razie ja moge sparafrazowac te slowa piszac - a dla mnie osoba majaca tak mala wiedze nie powinna byc redaktorem naczelnym strony o atletico madryt. bo przynosi mu wstyd swoja slepa pisanina
To akurat zostawie bez komentarza, bo wybuchnie nowa dyskusja kto tu ma wieksze pojecie o futbolu :P
rkoeman pisze: mam prawo tak myslec przeciez. nie podajac argumentow. asteniu sie nie nadaje i juz (co prawda uwazam ze sie nadaje i ciesze sie ze ktos ma zapal robic strone o tym klubie - taki przyklad)
Oczywiscie masz do tego pelne prawo.
rkoeman pisze: nie bedzie cie mlody czlowieku do niczego zmuszal bo nie mam takiej wladzy ani ochoty. zeby jednak wyjsc z twarza po napisaniu nieprawdy albo sie do tego przyznac albo usilowac bronic swojego zdania. stwierdzanie czegos bez podania argumentow jest oznaka wielkiej dziecinady. dlatego ze kazdy moze stwierdzic cos nie podajac dowodow. tylko jaki to ma sens? forum dyskusyjne jest po to by dyskutowac. a nie obnizac jego poziom twierdzac - pilkarz x jakby gral w druzynie y zamiast z strzealby wiecej bo jest bardziej skuteczny. okazuje sie ze pilkarz z byl pierwszy w lidze pod wzgledem skuecznosci. wiec dlaczego nagle x mialby byc w innym klubie skuteczniejszy?
Po raz kolejny pisze wam ze napislaem dowodu swiadczace o tym ze Torres czesciej strzela bramki w PD niz robi to Eto'o to swiadczy o jego lepszej skutecznosci. PO drugie w tamtym sezonie As opublkowal liste pieciu czolowych napstnikow ligi Hiszpanskei gdzie byly dosc obszerne statystyki i pamietam procent wykorzystanych setek, gdzie byl on taki 81%-74% dla Torresa, postarma sie znalesc linka do tego jezeli jeszcze istnieje.
rkoeman pisze: zatem temat uznaje za skonczony. nie masz racji i nie wiesz co piszesz. nie wiesz ze barcelona gra 3 napastnikami, nie wiesz jak gra w niej samuel, nie wiesz zbytnio jakie gole strzelal i co one dawaly. ergo nie wypowiadaj sie o nim i bedzie spokoj
Ja dokladnie wiem co pisze, tez moge rowniez jak ty napisac ze ty nie wiesz co piszesz, ale co mi to da. Spojrz na siebie wszytsko negujesz na zasadzie: nie wiesz co piszesz, zart nr. 1,2,3 lub nie piszcie na temat na ktory nei macie pojcia, czytajac teorie rodem z bajek itd. a nie podajesz sam nic co moglo by Ci pozwolic pisac takie rzeczy.

Co do systemu gry Barcelony nadal uwazam ze gra ona systemem 4-5-1, tylko w momecie kiedy Barcelona atakuje ten system zmienai sie w 4-3-3 i wlasnei na tym polega system 4-5-1, ze skrzydlowi musza wchodzic do ataku aby wspierac srodkowego napastnika. To tak samo jak w 4-4-2 boczni obroncy musza wspierac akcje ofensywne i dublowac ofensywne skrzydla.
rkoeman pisze: na koniec zycze kibicom atletico upragnionego awansu do lm. oraz gry na miare potencjalu sportowego i finansowego jaki macie.
Wielkie dzieki my tez sobie tego zyczymy.

EDIT jako ze pojawil sie nowy post:
Procent Strzelonych bramek przez Eto'o od czasu kiedy przybyl do Barcelony : 33,25, a Torresa w tym samym czasie 36,25. Gdzie kolega pisal 34% Eto'o a 29 Torres, czyli zle policzyl ( chyab ze bral pod uwage Copa del Rey i Champio League w przypadku Eto'o, bo nie napsial co bral pod uwage. ).

Dodatkowo policzylem od czasu kiedy Atletico awansowalo gdzie wyszlo tez na korzysc Torresa. Torres 34,3, Eto'o 31,7. Wiec powiedz mi gdzie zminilem zdanie ??? Pisalem o tym od czasu kiedy Eto'o przybyl do Barcelony ??? Tak i to tez policzylem, dodatkowo policzylem od czasu awansu Atletico do I ligi gdzie Eto'o gral jeszcze w Mallorce gdzie wyszlo mu to na lepsze bowiek w Mallorce strzelal wiecej bramek z calosci swojego zespolu.
rkoeman pisze: kilka postow wyzej pisales ze torres oddaje mniej strzalow bo ma gorszych pomocnikow, jest skuteczniejszy bo potrzebuje mniej strzalow by zdobyc gola (okazuje sie ze nie). pisales tez ze eto'o ma latwiej bo jest jedynym napastnikiem klubu. idac twoim tokiem rozumowania skoro barcelona gra 3 napastnikami to eto'o sila rzeczy bedzie strzelal mniej procentowo goli dla swojego zespolu. bo odpowiedzialnosc za bramki rozbita jest na kilku graczy
Po pierwsze nie pisalem ze Torres oddaje mniej strzalow bo ma gorszych pomocnikow, tylko ze ma mniej dobrych sytuacji przez to ze jego partnerzy nie do konca potrafia zagrac dobrej pilki. Po drugie nie pisalem ze potrzebuje mniej strzalow na bramke by zdobyc gola, choc przyznalem ze jest skuteczniejszy, niby jedno sie wiaze z drugim... zeby ktos tu nie napisal ze nie mam pojecia. No z tymi trzema napastnikami napisalem juz jak jest. Ogolnie ciezko Ronaldinho nazwac typowym napastnikiem, bo nim nie jest, tak samo Messiego czy Guily'ego, wiec idac mojim tokiem myslenia jako jedyny naspatnik sila rzeczy bedzie strzlal wiecej :P Dokonczenie tego bedzie pod nastepnym cytatem.

rkoeman pisze: tyle ze arument ten jest bardzo slaby i kompletnie nic nie dowodzi. eto'o zostal krolem strzelcow druzyny ktora strzelila najwiecej goli. tylko tyle i az tyle.
Ten argument dowodzi jednego, ze Torres znaczy wiecej dla Atleico niz Eto'o dla Barcelony chociaz akurat tutaj nie ma co sie dziwic. Glownie to liczylem dla tego ze powidzialem ze jezeli Eto'o bedzie strzelal wiecej niz Torres to przyznam ze jest bardziej skuteczny, ale jednak nie musze tego robic.
rkoeman pisze: oznacza ze to ze nei dosc iz sam strzela duzo to jego koledzy rowniez trafiaja do siatki
Tylko to ze jego partnerzy potrafia tez strzelac nie za bardzo mowi nam o tym kto jest lepszy, czy Eto'o czy Torres

rkoeman pisze:dla mnie naprawde polegles. sromotnie wrecz.
A ty dla mnie nie jestes w stanie poprzec dowodami tego ze Torres jest gorszy od Eto'o. Jezeli chodzi o statystyki to obie strony przdstawily swoje ktore przemawialy na korzysc wlasnej strony.

P.S Wesolych Swiat !!!

Pozdrawiam

Wróć do „Hiszpania”