R jak Rasiak

Awatar użytkownika
Qwertyzlle
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Qwertyzlle » 24 gru 2006, 20:54

Napastnik Southampton FC, Grzegorz Rasiak strzelił gola w zremisowanym wyjazdowym meczu 24. kolejki The Coca-Cola Football League Championship z Sheffield Wednesday 3-3 (2-1). Polak zaliczył także asystę przy trzecim trafieniu gości. Southampton zajmuje obecnie piąte miejsce z 40 punktami na koncie.
Dla mnie to Grześ może dostać złotego buta, a ja i tak będę go mieć za drwala. Żadnym wyczynem jest błyszczenie w 2 lidze angielskiej, której poziom jest myśle równy poziomowi obecnej Orange Ekstraklasy. Rasiak pokazal jakim świetnym napastnikiem jest w meczu z Anglią, gdzie cały nasz atak miał opierać się na jego osobie jak i podczas występów w Tottenhamie Hotspur. Co tu dużo ukrywać, w obu sytuacjach sobie nie poradził. Możecie mi się sprzeciwiać mówiąc ,że przecież Grzesiek w Tottenhamie już w debiucie zdobył bramke ,której niewiadomo czemu sędzia nie uznał, a później nie grał ponieważ zawodnik kontuzjowany wtedy - bodajże Mido wrócił do treningów. Ja jednak uwazam, że Rasiak nie ma wystarczających umiejętości aby przebojem wedrzeć się do pierwszego składu, i nigdy nie będzie grał na wyższym poziomie niż gra teraz, chociaż może jego drużyna z CCC awansuje do Premiership. Pożyjemy, zobaczymy, ja jednak zdania nie zmieniam..

// Male stylistyczne poprawki.

Wróć do „Polska”