R jak Rasiak

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post autor: Fishbone » 24 gru 2006, 22:17

Qwertyzlle pisze:
Napastnik Southampton FC, Grzegorz Rasiak strzelił gola w zremisowanym wyjazdowym meczu 24. kolejki The Coca-Cola Football League Championship z Sheffield Wednesday 3-3 (2-1). Polak zaliczył także asystę przy trzecim trafieniu gości. Southampton zajmuje obecnie piąte miejsce z 40 punktami na koncie.
Dla mnie to Grześ może dostać złotego buta, a ja i tak będę go mieć za drwala. Żadnym wyczynem jest błyszczenie w 2 lidze angielskiej, której poziom jest myśle równy poziomowi obecnej Orange Ekstraklasy. Rasiak pokazal jakim świetnym napastnikiem jest w meczu z Anglią, gdzie cały nasz atak miał opierać się na jego osobie jak i podczas występów w Tottenhamie Hotspur. Co tu dużo ukrywać, w obu sytuacjach sobie nie poradził. Możecie mi się sprzeciwiać mówiąc ,że przecież Grzesiek w Tottenhamie już w debiucie zdobył bramke ,której niewiadomo czemu sędzia nie uznał, a później nie grał ponieważ zawodnik kontuzjowany wtedy - bodajże Mido wrócił do treningów. Ja jednak uwazam, że Rasiak nie ma wystarczających umiejętości aby przebojem wedrzeć się do pierwszego składu, i nigdy nie będzie grał na wyższym poziomie niż gra teraz, chociaż może jego drużyna z CCC awansuje do Premiership. Pożyjemy, zobaczymy, ja jednak zdania nie zmieniam..

// Male stylistyczne poprawki.
Czy ja wiem? Liga angielska jest najtwardszą ligą świata, grają non stop i np. Cracovia Kraków po rundzie jesiennej nie miała by kadry ze względu na kontuzje. Nasza liga nie jest przyzwyczajona do gry non stop co 3 dni, nie mówiąc o 5 miesięcznej przerwie w rozgrywkach. Wracając do Grześka uważam, że ta liga zdecydowanie mu "siedzi", co odwdzięcza strzelając mnóstwo bramek, nawet efektownych. Reprezentacja Polski raczej mu nie leży, ponieważ nie pasuje do koncepcji Beenhakkera. Rasiak typowy wysunięty napastnik, któremu gra się na "ścianę" lub dośrodkowania bo jest wysoki, to wszystkie jego atuty. Na 2 ligę angielsą wystarczy, ale kadrę Polski nie.

Wróć do „Polska”