Ja będę jednak obstawał przy swoim zdaniu nadal (dziwne?). Praktycznie w CCC nie ma drużyn grających na poziomie Wisły Kraków, GKS-u BOT Bełchatów, Legii Warszawy, Zagłębia Lublin czy nawet Lecha Poznań. Uważam, że każda z tych drużyn bez problemu rozbiłaby wszystkie teamy z CCC. Oczywiscie, tak samo jak u nas u nich są też słabsze drużyny, które toczylyby zaciętą walkę, stąd twierdze, że poziom jest podobny.Czy ja wiem? Liga angielska jest najtwardszą ligą świata, grają non stop i np. Cracovia Kraków po rundzie jesiennej nie miała by kadry ze względu na kontuzje. Nasza liga nie jest przyzwyczajona do gry non stop co 3 dni, nie mówiąc o 5 miesięcznej przerwie w rozgrywkach. Wracając do Grześka uważam, że ta liga zdecydowanie mu "siedzi", co odwdzięcza strzelając mnóstwo bramek, nawet efektownych. Reprezentacja Polski raczej mu nie leży, ponieważ nie pasuje do koncepcji Beenhakkera. Rasiak typowy wysunięty napastnik, któremu gra się na "ścianę" lub dośrodkowania bo jest wysoki, to wszystkie jego atuty. Na 2 ligę angielsą wystarczy, ale kadrę Polski nie.
Zresztą gdyby w Polsce wkładano tyle pieniedzy w rozwoj sportu co w angielskiej 1 lidze dzisiaj moglibysmy byc swiatowym potentatem, który już nie tylko jeździ na mistrzostwa świata, ale osiaga w nich jakies sukcesy.