Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 25 gru 2006, 0:27

Neroj ma praktycznie wszystko co potrzeba klasowemu rozgrywającemu. 200 cm wzrostu, lewa ręka, świetny blok i serwis. Niestety najsłabiej jest z rozegraniem, a te lata u Mazura gdzie najpierw był zmiennikiem Stelmacha, a potem został przesunięty do drugiej druzyny na pewno nie pomogły. Co do innych "sypaczy" Dobrowolski jest w wieku Zagumnego, a dopiero w ostatnim sezonie został zauwazony przez trenera kadry. Nie zmieścil sie w 18. Lipiński będzie skazany na ławke przy Zagumnym co w tej chwili raczej wyklucza go z reprezentacji, a jest w wieku Łukasza Żygadły, czyli wiek juniorski ma dawno za sobą. Pilarz niby młody jednak 26 lat to juz trudno o wiekszy rozwoj siatkarski. Oczko w tej chwili jest trzecim rozgrywającym AZS, gdyby został gdzies wypożyczony i grał regularnie może Lozano by się o niego upomniał. Woicki juz nie gra tak rewelacyjnie jak dwa lata temu, a brak cm na najwyższym poziomie jest widoczny i nie pozostaje bez znaczenia. Poza Zagumnym nie ma jakiś wirtuozów wystawy, ale solidni zawodnicy. Nie ma co się jednak zamartwiać, bo Guma jeszcze kilka dobrych lata pogra na wysokim poziomie. A młodsze pokolenie moze bedzie coraz mocniej cisnąć. Antosik, Łomacz, Kaczmarek, jest ponoć rewelacyjny w swoich rocznikach Fabian Drzyzga, syn Wojciecha. Moze coś sie urodzi.
LookAsh pisze:Wlazly etz juz chyba zaczyna odczuwac skutki sezonu, ktory wlasciwie nie mial konca. Wczoraj troche slabiej zagral. Moze to przez ta nowa fryzure Szzegolnie te dwa pojedyncze bloki Siezieniewskiego na nim mnie troche zmartwily
To jest normalne i nie trzeba się tym martwić, bo w odpowiednim momencie sezonu Wlazły znów będzie nie do zatrzymania. To wszystko jest pod kontrola trenera. Jestem o tym przekonany.
LookAsh pisze:Ciekawi mnie troche brak Bakiewicza w podstawowym skladzie PZU, czyzby Ruciak byl naprawde lepszy ?
Mazur w wywiadzie podkreślał, że chcial sprobowac nowe ustawienia. Ale to u Mazura, Ruciak poza kapitalnym przyjęciem grał rewelacyjnie w ataku. To Ruciak na MŚJ nie odstawał w ataku od Winiara. Trzeba mu życzyć, aby wreszcie powrócił do tej formy, bo moze przydac się kadrze.

Wróć do „Inne sporty”