Ja też swego czasu recenzowałem ten film, ale mam zupełnie inne spojrzenie na to "dzieło" TUTAJBaqu pisze:Cannibal Holocaust (AKA Green Inferno / Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust) (1980)
To co powiesz o tej z żółwiemBaqu pisze:Zresztą jak dla mnie prawie nie było w nim mocnych ostrych scen
Żeby nie było off-topicu - ostatnio widziałem bardzo dużo fajnych filmów, ale jakoś nie chcialo mi się pisać recenzji bo i tak raczej nikt nie przeczytał w całości żadnej mojej opinii
WALLACE I GROMIT : KLĄTWA KRÓLIKA
Przezabawny film. Wiele nawiązań do znanych dzieł - King Kong; Szczęki; Forrest Gump; Piękna I Bestia czy Dr Jekyll & Mr Hyde... Fabuła jest niezbyt skomplikowana ale to w końcu film dla dzieci. Na pewno jednak nikt nie będzie się na nim ani chwili nudził. Jeden z najlepszych filmów animowanych ostatnich lat. Gorąco polecam!!!Wallace i Gromit - założyciele i jedyni pracownicy firmy ochroniarskiej Anti Pesto podejmują się ochrony okolicznych ogródków warzywnych od siejących tam spustoszenie królików. Jako jedyni czynią to w humanitarny sposób - chwytają je żywcem. Jako że pozostało zaledwie kilka dni do finału dorocznego konkursu na najwspanialsze warzywo interes idzie pełną parą. Aby raz na zawsze uporać się z problemem Wallace, przy sprzeciwie Gromita, wpada na genialny wg niego sposób. Niestety szyki stara się mu popsuć brutalny Victor Quatermine oraz ... gigantyczny Królikołak.
MOJA OCENA: 8+/10
P.S. W wersji angielskiej genialna rola Ralpha Fiennesa... Coś jak nasz Jerzy Stuhr w Shreku (no może trochę przesadziłem ale warto obejrzeć oryginalną wersję)