Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post autor: Void » 25 gru 2006, 1:52

Baqu pisze:Cannibal Holocaust (AKA Green Inferno / Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust) (1980)
Ja też swego czasu recenzowałem ten film, ale mam zupełnie inne spojrzenie na to "dzieło" TUTAJ
Baqu pisze:Zresztą jak dla mnie prawie nie było w nim mocnych ostrych scen
To co powiesz o tej z żółwiem :?: :roll:

Żeby nie było off-topicu - ostatnio widziałem bardzo dużo fajnych filmów, ale jakoś nie chcialo mi się pisać recenzji bo i tak raczej nikt nie przeczytał w całości żadnej mojej opinii :P No, ale postaram się polecić coś co powinno podobać się każdemu...

WALLACE I GROMIT : KLĄTWA KRÓLIKA
Wallace i Gromit - założyciele i jedyni pracownicy firmy ochroniarskiej Anti Pesto podejmują się ochrony okolicznych ogródków warzywnych od siejących tam spustoszenie królików. Jako jedyni czynią to w humanitarny sposób - chwytają je żywcem. Jako że pozostało zaledwie kilka dni do finału dorocznego konkursu na najwspanialsze warzywo interes idzie pełną parą. Aby raz na zawsze uporać się z problemem Wallace, przy sprzeciwie Gromita, wpada na genialny wg niego sposób. Niestety szyki stara się mu popsuć brutalny Victor Quatermine oraz ... gigantyczny Królikołak.
Przezabawny film. Wiele nawiązań do znanych dzieł - King Kong; Szczęki; Forrest Gump; Piękna I Bestia czy Dr Jekyll & Mr Hyde... Fabuła jest niezbyt skomplikowana ale to w końcu film dla dzieci. Na pewno jednak nikt nie będzie się na nim ani chwili nudził. Jeden z najlepszych filmów animowanych ostatnich lat. Gorąco polecam!!!
MOJA OCENA: 8+/10
P.S. W wersji angielskiej genialna rola Ralpha Fiennesa... Coś jak nasz Jerzy Stuhr w Shreku (no może trochę przesadziłem ale warto obejrzeć oryginalną wersję) :P

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”