To akurat jak najbardziej prawda, jakich zawodnikow mialo Atletico po awansie do I ligi i sezon pozniej ??? Dopiero od sezonu 2004-2005 zaczeto sprowadzac dobrych zawodnikow.Jarzinho pisze:Asteniu pisze:Co do czasow kiedy gral Eto'o w Mallorce. Jak widac strzelaj on wtedy porownywalna ilosc goli co Torres, a Mallorca dysponowala wtedy podobnym skladem, wystarczy popatrzec sobie na miejsca ktore zajmowaly obie ekipy.
Asteniu pisze:To bylo klamstwem ??? W pierwszej lidze strzelil wiecej bramek w czasie kiedy Eto'o gral w Mallorce, tutaj liczby nie klamia wiec nie wiem czy masz problemy w liczeniu, czy prubujesz mi wmowic ze strzelil mniej. Chyba ze bierzesz sezon 2000/2001 gdzie Torres mial 16 lat pod uwage
Dokladnie Eto'o 31 bramek, Torres 33 bramki. To tez jest prawda.
Jarzinho pisze: Teraz jeszcze lepszeAsteniu pisze:Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa, nie liczac tego szonu wobec kontuzji Eto'o. I tak do konca to nie bedzie sprawiedliwe, jednak jezeli wiekszy procnt bedzie mial Eto'o to przyznam ze jest skuteczniejszy.
Jarzinho pisze: Na co Do Juan dobrze mu odpowiedzial![]()
Don Juan pisze:Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.
Czlowieku nie wiem jak juz Ci to tlumaczyc ???
Torres 36,25 procent
Eto'o 33,35 procenta
Co za tym idzie Don Juan pomylil sie w obliczeniach, juz Ci to tlumaczylem a ty nadal sie upierasz ze ma racje. Wez to sobie sam policz, jezeli potrafisz i moze wtedy wrescie dojdzie do Ciebie ze Don Juan sie pomyli. Pytanie do Ciebie zawsze wierzysz w to co Ci ktos powie, czy moze od czasu do czasu sam cos sprawdzisz ???
Teraz nastepuje kolejny zwrot akcji
Asteniu pisze:Don Juan napisał:
Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.
To chyba cos zle policzyles, ja policzylem zarowno od czasow kiedy Atletico awansowalo do pierwszej ligi, jak i od czasow kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony. Oto wyniki :
Jarzinho pisze: Kto tu jest niedorozwiniety....
I co tu dla Ciebie jest nie jasne
Jarzinho pisze: Wanza sprawa.
Eto'o strzelal w Mallorce wiecej bramek bo mial za plecami Ibagaze, w Kamerunie strzela bo jego kraj gra ze slabszymi, w barcelonie strzela, bo ma lepszych partnerow i co wazne strzela bo Barca gra jednym napastnikiem, to wszystko ty napisałes.
Ja wiem ze to napisalem nie musisz mi tego przypominac.
Jarzinho pisze: Podaj mi link do tych setek.![]()
Postaram sie znalesc o ile jeszcze istnieje tzn. czy na stronie AS sa przechowywane rzeczy z przed min. pol roku.
Jarzinho pisze: Skutecznosc juz została podliczona. Efektywnosc takze.
Nie spierałem sie o szybkosci i nadal nie bede(czy o przyspieszeniu) co do dryblingow pamietam mecz z Getafe 9 nieudanych 4 udane.
Tak zostala, nziej Ci to wytlumacze. Pytanie na podstawie jednego spotkania oceniasz kazdego zawodnika ??? Ja tez Ci znajde mecz w ktorym Eto'o zagral salabo wiec takie argumetny sa po prostu smieszne.
rkoeman pisze:jakim cudem torres strzela czesciej niz eto'o skoro strzela mniej goli i musi oddac wiecej strzalow by padl gol?
dowiem sie?
Tak bo rozegral mniej spotkan w pierwszej lidze niz Eto'o, to by bylo mozliwe jednak
Mecze Eto'o w PD :
2006/2007 FC Barcelona 4/4
2005/2006 FC Barcelona 34/26
2004/2005 FC Barcelona 35/25
2003/2004 RCD Mallorca 32/17
2002/2003 RCD Mallorca 30/14
2001/2002 RCD Mallorca 30/6
2000/2001 RCD Mallorca 28/11
1999/2000 RCD Mallorca 13/6
1999/2000 Real Madryt 4/0
1998/1999 Real Madryt 1/0
Razem : 211 -> 109 gdzie srednia rzeczywiscie jest 0,51. Wszystko to przez Wikipedie ktora napisala ze w Barcelonie rozegral 89 meczy i strzelil 60 goli ( chyba ze to razem z LM ).
Tak Torres ma gorsza skutecznosc co daje razem ze Eto'o jest skuteczniejszy, nie znacznie. Jednak nadal Torres strzela wiecej w % goli dla Atletico w porownaniu do ilosc strzlonych goli przez Rojiblanco, niz Eto'o w Barcelonie, to o co tak bardzo sklucil sie Jarzinho.
Dobra panowie ja nadal uwazam z Torres jest troche lepszy, biorac pod uwage wszytsko, jednak jest to marginees bled ktory kazdy popelnia. Na swiecie musza byc podzialy bo bez nich swiat bylby zbyt szary, wy uwazacie ze Eto'o jest lepszy ja na odwrot. I basta !!!
Temat uznaje zamkniety przyjamniej z mojej strony.