Asteniu pisze:Jarzinho napisał:
Teraz jeszcze lepsze
Asteniu napisał:
Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa, nie liczac tego szonu wobec kontuzji Eto'o. I tak do konca to nie bedzie sprawiedliwe, jednak jezeli wiekszy procnt bedzie mial Eto'o to przyznam ze jest skuteczniejszy.
Jarzinho napisał:
Na co Do Juan dobrze mu odpowiedzial
Don Juan napisał:
Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.
Czlowieku nie wiem jak juz Ci to tlumaczyc ??? Wez sobie to przelic jeszcze raz i ewidentnie wyjdzie Ci :
Torres 36,25 procent
Eto'o 33,35 procenta
Co za tym idzie Don Juan pomylil sie w obliczeniach, juz Ci to tlumaczylem a ty nadal sie upierasz ze ma racje. Wez to sobie sam policz, jezeli potrafisz i moze wtedy wrescie dojdzie do Ciebie ze Don Juan sie pomyli. Pytanie do Ciebie zawsze wierzysz w to co Ci ktos powie, czy moze od czasu do czasu sam cos sprawdzisz ???
Teraz nastepuje kolejny zwrot akcji
Asteniu napisał:
Don Juan napisał:
Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.
To chyba cos zle policzyles, ja policzylem zarowno od czasow kiedy Atletico awansowalo do pierwszej ligi, jak i od czasow kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony. Oto wyniki :
Liczone mialy byc dwa sezony Eto' w Barcelonie i wyłaczony ten obecny z powodu kontuzjii.
Tu poprosze o pomoc matematyka
Sezon 2004/05
Torres 16 bramek przy 40 Atletico
Eto'o 24 przy 73 Barcelony
Sezon 2005/06
Torres 13 przy 45 Atletico
Eto'o 26(czy 27 roznie podaja) przy 80 Barcy
Teraz wychodzi
85/29 Torres
153/ 50 badz 51 i to prosze przeliczyc mi na procenty.
Moze byc na korzysc kolegi, ale jestem ciekaw czy dokladnie, bo moze sie okazac tak jak ze skutecznoscia.
Asteniu pisze:Tak Torres ma gorsza skutecznosc co daje razem ze Eto'o jest skuteczniejszy, nie znacznie.
Asteniu pisze:Eto'o 0,398 bramki na mecz, a Torres 0,434 na mecz.
Tak tylko najpierw napislaes, ze Eto'o był zawsze za Torresem i o to sie rozchodzi, pierwszy cytat. Fakt pozniej stwierdziles cos innego, jednak pierwsze słowo do....Asteniu pisze:Jarzinho napisał:
Asteniu napisał:
Co do czasow kiedy gral Eto'o w Mallorce. Jak widac strzelaj on wtedy porownywalna ilosc goli co Torres, a Mallorca dysponowala wtedy podobnym skladem, wystarczy popatrzec sobie na miejsca ktore zajmowaly obie ekipy.
To akurat jak najbardziej prawda, jakich zawodnikow mialo Atletico po awansie do I ligi i sezon pozniej ??? Dopiero od sezonu 2004-2005 zaczeto sprowadzac dobrych zawodnikow
Teorie, ze Atletico ma gorszych zawodnikow juz mowiles.