Boże Narodzenie

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 25 gru 2006, 18:18

limansky pisze:

Eh rozumiem, że niektórym to może przeszkadzać, tylko że nic nie mogłem na to poradzić. Załapałem jakąś głupią fazę nie mam pojęcia skąd i za nic w świecie nie mogłem przestać się śmiać. Teraz jak o tym pomyślę, to wiem że to było glupie, ale naprawde zero kontroli. Szczególnie dziwne to było bo jestem w klasie maturalnej i już nie wypada, ale co zrobić.

A jeśli chodzi o wiarę to jestem wierzący, praktykujący, ale nie przesadzający.

Nie martw, każdy przez to przechodzi :).Mnie o malo nie dopuszczono do bierzmowania za takie coś.Ale to bylo jeszcze za czasów jak chodzilem do tej instytucji.

Wracając do tematu, to święta dla mnie to okres wzmożonej sztuczności wśród ludzi mlodych.Nie generalizuje, ale w sumie dużo osób nie czuje świąt.Śnieg swoją drogą, ale jakoś to już nie jest to samo, w XXI wieku tradycje jakoś z roku na rok stają się mniej 'popularne(?)' no i tak polska kultura traci.Muszę sam przyznać, że to piękne święta, dlatego je lubie obchodzić, chociaż muszę przyznać, że nie mam w czasie nich radości z narodzenia Pana.Poprostu.Tylko brakuje śniegu i byloby cacy.Te prezenty, które trzeba kupić, by poprostu byly ( ileż to się można perfumować ? :) ), oraz dzielenie się oplatkiem, rozmyślając co by tu powiedzieć, by bylo adekwatne i w miare oryginalne przy 20 osobie.Osobiście jednak bardzo lubie ten tydzień międyz 24 a 31 grudnia, więc Święta z powodu tradycji, będe obchodzil :).

Wróć do „Hyde Park”