Książki - recenzje

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 25 gru 2006, 21:42

Mentor o ksiązce Lisa pisze:Bardzo sprawne posługiwanie się ironią, a niekiedy nawet sarkazmem jest tutaj kluczowe
właśnie zacząłem ją czytać.
Zacytowałem [zaszczekałem] ten fragment, gdyż skrkazm [o ironii nie warto wspominać, sarkazm ją przyćmił :D] odgrywa w tej książce kluczową rolą [zaznaczam, ze dopiero kilka pierwszych 'opowiadań' przeczytałem]

Trochę to mie nie współgra z wizerunkiem Lisa z polsatowskiego programu, bo w czwartki wieczorami redaktor Lis nie wyśmiewa tak naszych polityków.
Do większości gości zwraca sie zawsze z szacunkiem, a w książce szydzi, aż miło poczytać :P Poki co dostało się Macie Heri polsiej sceny politycznej, czy Anicie Błochowiak [nie znałem wczesniej tych tekstów z komisji do Rywingate] ale także Marcinkiewiczowi się dostało za 'cieniasy', w TV nigdy słowem o tym nie wspomniał. Dobrze, że w książce sie nie hamował.

Czyta się bardzo 'wygodnie' [ma facet lekkie pióro] dziś pochłone [jak znajde czas] kolejene historyjki :D

Jest też jeden minus ksiązki [jak narazie] otóz, IMO za dużo pytań retorycznych zadaje. Zdaje sobie sprawę, że pewnych głupców chce 'sprowokować do myślenia', jednak mógłby co drugą strone te pytania dawać, nie co jedną :D

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”