rkoeman słusznie zauważył, że temat jest o reprezentacji Hiszpanii i tego się trzymajmy [przynajmniej stwarzajmy pozory]
Zmieniłem IE na mozille, wiec nie będę cytował selektywnie, bo mi w mozilli to nie działa, macie szczęscie
rokeman twierdzisz, że przeceniam Cesc'a. Dlaczego tak uważasz ?
Zgadzam się z tym, że Iniesta jest w mega formie i zasługuje na grę w kadrze, nie uważam wcale, że Cesc jest lepszym graczem, bo tego tak łatwo ocenić nie idzie. Ty twierdzisz, że Iniesta bije Cesc'a na głowe, guru natomiast, że jest odwrotnie - ja mówie, że prawda lezy pośrodku i w zaleznosci od meczu, formy, okoliczności [czy to kadra, czy klub] każdy ma swoje plus i minusy. Na pewno obaj zasługują na powołania do reprezentacji, a kto będzie grał w pierwszej "11" ? to już decyzja trenera, może nawet lepiej, jakby Cesc siedział na ławie - wtedy będzie 'swieższy' na grę w klubie, a mnie głownie to interesuje.
Cesc gra genialnie w Arsenalu i jakby powiedziała posłanka Beger - jest to 'fakt autentyczny' Strasznie dużo widzi, potrafi zagrać niesamowite piłki, słabiej gra głową, ale ten akurat element jest mu najmniej potrzebny - Iniesta zdaje się też najsłabiej gra głową, na pewno wiesz lepiej. Ale jak mówiłem - obaj głową grać nie muszą, ważne, że grają z głową. I Cesc tak gra, a ma 19 lat i nie uważam, żeby jego rozwój się zahamował. Po odejsciu Pata, to Cesc został namaszczony na jego następce. Z początku róznie mu szło, później z meczu na mecz coraz lepiej. Doszło do tego, że ośmieszył Pata w meczu LM, strzelił gola i zaliczył asyste, przyćmił swego mistrza. Już jako 17 latek strzelał gole w LM
Jednak temat mówi o reprezentacji, nie o klubie i jestem skłonny przyznać ci racje, że Iniesta na dzień dzisiejszy bardziej od Cesc'a zasługuje na miejsce w podstawowej "11" Nie zgodze sie natomiast ze stwierdzeniem, że piłkarz Barcy bije na głowę w kazdym elemencie gry Cesc'a
odnosnie Senderosa [tak na marginesie] on nie jest podstawowym graczem Arsenalu, a mimo to z nim w składzie, Arsenal pobił rekord w LM w meczach bez straty gola. Ma słabsze mecze, nie jest wielkim talentem, ale grać w piłkę potrafi.
Nie chciałem cię prosić, abyś lubił Arsenal, bo po co ?
Nie wiem skąd taki wniosek.
rkoeman pisze:tak cie delikatnie denerwuje dla jaj
snookereczek ciekawe skąd wiesz, ci ja zamierzam, znamy sie może ?
Gwoli wyjaśnienia, Cesc został wybrany najlepszym graczem młodego pokolenia, ale nie na swiecie, tylko w europie [właśnie dlatego nie chciałbym być pakowany do wora z innymi, czy to kibicami Arsenalu, czy tu piszacymi
napisał, że z Charltonami, czyli zespołami pokroju Charltonu, dla mnie Spurs są takim zespołemguru pisze:Z Tottenhamem.rkoeman pisze:
nie bedzie musial toczyc heroicznych walk z charltonami o 4 miejsce w lidze
guru nie ucz modów dzie... ostrzeżeń rozdawać, kazdy, kto choć trochę sledzi 'forumowe życie' wie, ze rkoeman wszystko pisze małą literą, wydrukuj sobie regulamin i naucz się, przydaje się później.