Teraz podam kilka swoich typów na weekend. Dodam do tego w czwartek (wtedy gra liga słowacka, w której mam na oku dwa mecze na weekend) prawdopodobnie jeszcze dwa-trzy typy, a potem wyselekcjonuję i połączę w 2 kupony po 3 zdarzenia.
Excelsior Rotterdam - Feyenoord Rotterdam 29.12.2006
W 20 kolejce Eredivisie, ostatniej w tym roku dojdzie do derbów Rotterdamu. Zajmujący 14 pozycję Excelsior podejmie 4 w tabeli Feyenoord. Excelsior znajduje się w katastrofalnej formie (14 meczów bez zwycięstwa, 7 porażek z rzędu!), za to ich rywale po dosyc kiepskim początku złapali wiatr w żagle (w ostatnich 11 meczach 25 punktów). Jednak nie postawię w tym spotkaniu na gości, ponieważ są to derby, a jak wiadomo w derbach wszystko może się zdarzyc. Co więc mam zamiar zrobic? W tym sezonie w 19 meczach Excelsioru aż 13 razy padało więcej niż dwa gole. Feyenoord pod tym względem ma jeszcze ciekawszą statystykę: w 19 meczach aż 16 razy padał over! W poprzednim spotkaniu tych druzyn padł iście hokejowy wynik: 2-6. Te statystyki oraz fakt, że obie drużyny bardzo będą chciały wygrac, a oprócz niezłego ataku mają również dziurawe obrony sprawiają, że mój typ na ten mecz to over 2,5.
West Ham United - Manchester City 30.12.2006
21 kolejka Premiership. Zajmujący 18 pozycję w tabeli West Ham United podejmuje zajmujący 13 pozycję Manchester City. Kluby z Manchesteru wyraźnie nie radzą sobie z West Hamem na jego terenie: ostatnio po raz kolejny poległ tam United, a City ma koszmarny bilans 0-1-5. Poza tym w zespole Młotów doszło do zmiany trenera, co na pewno działa mobilizująco. Man City znajduje się w bardzo słabej dyspozycji: w ostatnich 10 spotkaniach zdobyło zaledwie 11 punktów. Spotykają się dwa strzelające bardzo mało bramek zespoły: gospodarze w dotychczasowych 20 spotkaniach zdobyli zaledwie 12 bramek, a goście zaledwie o 4 więcej. W dwóch ostatnich spotkaniach tych drużyn padła zaledwie jedna bramka. To wszystko powoduje, że moje typy na ten mecz to under 2,5 oraz 1X, a dla bardziej odważnych 1
Adler Mannheim - EV Duisburg 29.12.2006
W 36 kolejce niemieckiej ligi hokejowej lider rozgrywek, Adler Mannheim zmierzy się z ostatnim w tabeli EV Duisburgiem. Adler wygrało 5 ostatnich meczów, a u siebie jest niepokonane od ponad miesiąca. Duisburg ma fatalny bilans spotkań na wyjezdzie: 1-1-14. W ostatnich spotkaniach pomiędzy tymi drużynami Duisburg nie miał nic do powiedzenia: przegrywał kolejno 2:8, 2:4, 2:5. Ten mecz to jednak spotkanie dwóch druzyn, w meczach których pada sporo goli. Mannheim strzeliło najwięcej bramek w lidze, a również bardzo dużo jak na zespół z czołówki ich traci (2,98 bramkek na mecz). Defensywa Duisburga spisuje się koszmarnie (4,5 straconych bramek na mecz!), za to napastnicy radzą sobie całkiem nieźle, jak na ostatni zespół w tabeli. Moje typy na ten mecz to 1 oraz over 5,5.
ERC Ingolstadt - Krefeld Pinguine 29.12.2006
36 kolejka DEL- niemieckiej ligi hokeja. Drugi w tabeli Ingolstadt podejmuje zajmujący dziewiątą pozycję Krefeld. Ingolostadt ostatnio straciło sporo punktów i jeśli chce myślec o mistrzostwie musi takie mecze jak ten wygrwac. Krefeldowi wyraznie nie lezy to lodowisko: w ostatnich 9 spotkaniach udało mu się na nim zwyciężyc tylko raz. Oprócz tego goście średnio radzą sobie na wyjazdach: bilans 9-0-9 na pewno nie jest powodem do specjalnej dumy, a Ingolostadt u siebie jest bardzo grozne, co potwierdziło wygrwając az 12 z 16 meczów, które rozgrywało jako gospodarz. Poza tym Krefeld jest obecnie w słabej formie: z ostatnich 10 meczów wygrało zaledwie 3. W tym meczu obstawiam 1.