Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post autor: Fishbone » 27 gru 2006, 11:18

Łukasz Sosin rozchwytywany

Od 1 stycznia Łukasz Sosin będzie wolnym zawodnikiem. Trzykrotnego króla strzelców ligi cypryjskiej można będzie zatrudnić, nie płacąc odstępnego. Problemem dla polskich klubów mogą być tylko obecne zarobki, które trudno będzie przebić.

- Działacze już od kilku tygodni przekonują mnie, jednak w krajowych telewizjach i gazetach zainteresowanie mną potwierdziły cztery z pięciu najlepszych klubów na Cyprze, są także sygnały z Grecji, że i tam są na mnie chętni. Apóllon chce mnie za wszelką cenę zatrzymać - mówi o planach na najbliższą przyszłość 29-latek, który ostatnio w Polsce grał w Odrze Wodzisław w sezonie 2001/02.

Sosin na Cyprze zdobył już 96 ligowych bramek, w tym 8 w tym sezonie i wyrobił sobie markę. Nie spieszy mu się do wyjazdu za granicę, choć chętnie zagrałby w naprawdę silnym zespole. Jeśli taki nie zgłosi się w najbliższym czasie, superstrzelec zostanie w Apóllonie, by bronić tytułu mistrzowskiego. Zdradza jednak, ze w nowym kontrakcie ma się znaleźć kwota odstępnego, która nie wystraszy klubu z jednej z najsilniejszych lig.

Wróć do „Polska”