Inter Mediolan (zbiorczy)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 » 28 gru 2006, 6:40

Zaza pisze:A wiec Malouda jest podstawowym graczem reprezentacji Trójkolorowych tylko dla tego że gra w Lyonie ? Chyba przesadzacie troche, to inny tym gracza niz wspomniani Quaresma czy Maxi ale daje rade. Tworza monolit ale z Lyonu nie jeden czołowy w europie klub by wziął takiego Maloude, Crisa, Juninho, Fredzia czy nawet Reveillere z pocałowaniem reki. Przeciesz już udowodnili że nawet osłabieni dają rade, i to nie w Ligue 1 ale w LM.
Ja też sądzę , że Malouda to zawodnik nie tyle przeciętny , co jedynie 'dobry'. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam go sobie na prawej flance , ponieważ:
-jest lewym pomocnikiem
-jest zawodnikiem LYONU , klubu z którego sprzedaje się zawodników tylko powyżej gigantycznych sum.
-Maxi i Quaresma są młodsi.

Szczególną przeszkodą wydaje się być drugi punkt. Prezes Lyonu (wyleciało mi nazwisko) naprawdę świetnie zarządza tą drużyną w kwestiach finansowych. Potrafi wyciągnąć z klubu ile się da i za połowę tej kasy potrafi kupić zawodnika nie gorszego.
Tym bardziej , że Moratti jest w gorącej wodzie kąpany. Jeśli zażyczyłby sobie Maloudę w zespole to nie wiem co mu przyjdzie do głowy. :lol:
zaza pisze:chyba bardziej "marzenie ścietej głowy" - napisałes to jak jak by na te transfery była do realizacji ale był by dylemat po co oni na ławke ?
No , śmiesznie to zabrzmiało :lol: .
Chodziło mi to , że nie widzę sensu wydawać na 30 latków więcej milionów niż mają lat.
sero pisze:Quaresma wydaje się zbyt FMowski
sero pisze:FMowaty chodzi o to, że dzieci mają mokro gdy jest przy piłce. Ot tyle. Oczywiście nic do niego nie mam bo to dobry piłkarz, ale Liga Portugalska, a Włoska to dwa światy.
Do Ricardo już dawno przylepiła się plakietka mówiąca o tym , że jest tylko dobry na Ligę Portugalską. Może miało na to wpływ to , że nie poradził sobie w Barcy :?: Już wielu zawodników tam sobie nie poradziło , z Riquelme na czele. Myślę , że ten zawodnik już dojrzał .Widziałem wiele jego akcji , dużo goli i faktycznie dużo jego akcji to popisy , ale we Włoszech mógłby się tego oduczyć , a nawet lepiej mógłby jeszcze bardziej się popisywać :o .
Na pewno z całej trójki ten zawodnik jest najtańszy i za 15 baniek powinien pójść.

A Maxi :?: Świetny zawodnik , do tego Argentyńczyk , ale przypuszczam , że poniżej 25 mln euro nie zejdzie. Jeśli wydaje się 20 mln na talent , to za ile się sprzeda swoją gwiazdę? :lol:
Martin Pellegrino pisze:Co do Beckhama to mam mieszane uczucia. Figo przechodząc do Interu też nic wielkiego nie prezentował. Jednak w Mediolanie odzyskał blask i polot. To dzięki niemu Portugalia zawędrowała do półfinału mistrzostw świata, a śmiem twierdzić, że gdyby reprezentował Real to nie miałby takiej formy. Na tym przykładzie można mniemać, że Beckham również miałby szansę odzyskać choć część dawnego blasku.
Faktycznie , mogłoby się to powtórzyć , ale chyba nie z Becksem. Odkąd wyjechał z Anglii stał się zwykłą gwiazdą , która skupiła się na zarabianiu pieniędzy. A wszyscy wiemy , że najlepiej grał za czasów kiedy jeszcze nie był taki medialny , pod koniec lat 90-tych to co on wyprawiał to była magia.

Wróć do „Włochy”