Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post autor: Sero » 28 gru 2006, 9:31

Diamen23 pisze:Ja też sądzę , że Malouda to zawodnik nie tyle przeciętny , co jedynie 'dobry'. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam go sobie na prawej flance , ponieważ:
-jest lewym pomocnikiem
-jest zawodnikiem LYONU , klubu z którego sprzedaje się zawodników tylko powyżej gigantycznych sum.
-Maxi i Quaresma są młodsi.

W sytuacji którą przedstawiłem Malouda zamienia się pozycjami z Dejanem i wszystko jest o.k. ;) Problemem może być faktycznie kwota odstępnego jakiej zażąda Aulas. Jeszcze okaże się, że Moartti wyłoży 70 mln na Messiego :lol2: Quaresma z tego co się nie mylę ostatnio grał nawet na prawej obronie i równie dobrze co po prawej flance pomocy radzi sobie po lewej.

Jakby nie patrzeć zawodnik podobny do C.Ronaldo. Piłkarz MU z początku czarował dryblingami tyle tylko iż były pod publiczkę i niewiele drużynie dawały. Tego się boję u Ricardod. Co prawda teraz Ronaldo ochłonął i jeśli kiwa to z głową, ale potrzebował dwóch lat twardej ręki Sir Alexa. Czy tak samo by było z Quaresmą ? od czasów gry w Barcie napewno się rozwinął, ale z tego co widziałem także nie omieszka przy dobrej akcji dla drużyny zakiwać rywala. I pytanie czy Mancini byłby na tyle samo twardym szkoleniowcem co Fergusson i umiał by dosiąść i ujarzmić byka ?

Zresztą Quaresme od Beckhama odróżnia napewno przebojowość. Anglik nie jest tak szybkim i sprytnym graczem jak Portugalczyk i właśnie kogoś takiego musi szukać Inter. A jak widać na meczach Pat Vieira często schodzi na prawą stronę i asekuruje szarżujących tam zawoników Maicona\Figo. Tak więc przy takim zawodniku Quaresma miałby mniej obowiązków w obronie, co dla takiego piłkarza też napewno jest ważne. Kolejna sprawa to suma odstępnego. Wiele zależeć będzie od tego jak Porto spisze się w fazie pucharowej LM, ale i tak nie sądze by za mniej niż 10 mln euro z Porto Ricardo puścili.

Wróć do „Włochy”