Ciekawe spekulacje, mam nadzieję, że transfer Rogalskiego dojdzie do skutku, bo dla świetnej pary w ataku Cetnarowicz-Wiśniewski przydałaby się jakaś konkurencja po odsunięciu Grzegorza Króla do rezerw.Napastnik KSZO, Maciej Rogalski oraz pomocnik ŁKS Łomża, Mariusz Marczak mogą okazać się pierwszymi wzmocnieniami gdańskiego drugoligowca.
Występujący dotychczas w zespole z Ostrowca Świętokrzyskiego Maciej Rogalski ma 25 lat. Kibice z Traugutta nie wspominają go najlepiej, ponieważ to dzięki jego hat-trickowi KSZO rok temu pokonało Lechię 3:1. Była to ostatnia porażka biało-zielonych na ich własnym stadionie. W tym sezonie piłkarz zdobył zaledwie dwa gole.
- Chciałbym, żeby do końca tego roku wyjaśniła się kwestia pozyskania tego piłkarza. Jesteśmy po pierwszych rozmowach z KSZO i jest obustronna chęć osiągnięcia porozumienia - powiedział na łamach serwisu "NaszeMiasto.pl" Błażej Jenek, dyrektor Lechii.
- Chciałbym tego piłkarza. Pasuje mi mentalnie jak i wiekowo. Ma 25 lat, więc jest w bardzo dobrym wieku. Może grać jako wysunięty napastnik, ale też jako ofensywny pomocnik. Do tego jest lewonożny. Bardzo dobrze pasowałby do naszego systemu gry. Z tego co wiem Rogalskiego chce też pozyskać Zagłębie Sosnowiec - dodał Tomasz Borkowski, trener biało-zielonych.
Wciąż pozostaje też szansa na pozyskanie Mariusza Marczaka z ŁKS Łomża, którego obecny klub wycenił na 200 tys. złotych. Zawodnik był już prawie w Jagiellonii Białystok, która po negocjacjach obniżyła cenę o 1/4, później jednak się z tego wycofała. Drużyna z Białegostoku wciąż chce pozyskać tego zawodnika, jednak i Lechia będzie się o niego starać.
- W czwartek klub z Łomży ma nam przedstawić swoją cenę za tego zawodnika - powiedział dyrektor Jenek.
Nadal nie wiadomo, czy uda się pozyskać 25-letniego obrońcę Widzewa Łódź, Bartłomieja Koniecznego. Zawodnik wystąpił jesienią w jedenastu spotkaniach ekstraklasy strzelając jedną bramkę.
- Sprawa jest wciąż aktualna. W tym tygodniu będziemy prowadzić dalsze rozmowy - mówi dyrektor biało-zielonych.
Co do reszty zapowiedzi transferowych to ciekawą opcją wydaje się tez Marczak, ale z nim może być ciężej. Konieczny to pewnie tylko jakaś plotka.