AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Totnik_ASR » 28 gru 2006, 12:25

Zaza pisze:Stadiony to chyba jeden z najwiekszych problemów, ale także samo nastawienie i sprzedaż tego co sie ma najlepszego. Samopromocja. Bo dla Włochów serie A to ich pole walki i to im wystarczy. Nie jest to show dla innych ale dla siebie. Grają dla siebie a nie dla tego by promować serie A.
mi sie to podoba.. nie lubie nabuzowanej komercji

Teraz Milan ma zadyszke, spoko ale ostatnie 3 lata grali piłke jaka chce oglądac każdy fan. Obok Barcy i Kanonierów grali najlepiej atakiem pozycyjnym w całej europie. Passa na własnym stadionie. najlepszy atak w europie ale kto o tym wiedział oprócz fanów serie A ? Podobnie Roma i jej styl gry, chyba obecnie najlepszy w serie A. Ale kto o tym wie ? jak dla wielu takich szarych kibiców
Milan akurat w LM robil bardzo dobra marke.. i to niestety jedyny przyklad
Roma to wciąż Zibi Boniek i Francesco Totti :wink: I to jest też w pewnim stopniu "samopromocja" Ale Włosi nie dąrzą do tego by ktos zmienił anty nastawienie - mają mistrz swiata. 10 pucharów europy, chyba 14 razy w finałach. I to jest ta wizytówka. Każda liga sie różni ale każda ma też coś w sobie specyficznego.
bo jak ci taki szczesny w TV ciagle mowie ze wlosi graja Catancchio bo umi jeden wyraz po wlosku to co poradzic ze sa stereotypy
Tylko że na popularności się zarabia a chyba nikt z nas nie miałby przeciwko temu żeby Roma na transfery przeznaczała sumę z co najmniej jednym zerem nakońcu więcej Po co drużyny jeżdżą do Azji odstawiając szopkę przed Żółtkami zamiast normalnie trenowac? Ano żeby zarabiac bo mimo że sport jest piękny sam w sobie to bez pieniędzy długo nie pociągniesz i stanie się on piątym kołem u wozu.
taka jest smutna prawda.. dlatego mam mieszane uczycia bo z 1 storny Roma ma swoj magiczny klimat i nie jest komercyja a z 2 pusta kiesa :|
Jak napisał Zaza dla przeciętnego kibica piłki Real Madryt to piłkarska potęga a Roma przeciętna włoska drużyna Nawet w typowaniach druzyn do awansu z grup LM czytałem opinie ekspertów stawiające Romę na równi z Olympiakosem czy Szachtarem i to jedna z tych dwóch ostatnich drużyn miała awansowac a nie Włosi.
mam nadzieje ze im jescze pokarzemy :twisted: szkoda ze na Lyon trafilismy bo tak moze Roma bylaby czarnym koniem ale zobaczymy
jeszcze taki Szpaq czy inni podniecają się za każdym razem gdy Ronaldinho tylko dojdzie do piłki a jak nawet źle ja poda to słychac tylko 'achy i ochy' nad tymi zagraniami a piłce znajdującej się na aucie winny jest zawsze kolega z drużyny
takie czasy musi byc bozek zeby na nim zarabiac.. nie ujmuje jego umiejetnoscia ale akcje w jego "stylu" sa czesto spotykane na boiskach nie jest niewiadomo czym ze inni zawodnicy nie umiam pieknych trikow grac czy goli strzelac ale ich juz w wiadomosciach kazdej stacji na TV nie pokaza
Nie ma co następny sezon będzie na pewno znacznie ciekawszy - wszyscy od zera, wielka firma jaką jest Juve w elicie i Inter grający starą 'dobrą' piłkę
obawiam sie za Calciopoli moze oslabic lige na dluzej.. Juve tak szybko nie wroci do potegi chyba ze wyda 100 baniek na transfery a i to moze byc za malo .. Inter zobaczymmy co poaze w LM bo w takiej Serie A to sobie moga.. Milan kryzys Roma bez kasy.. ehh ja sie obawiam o Calcio.. jescze teraz do LM awanusja jakies Palerma czy cos co odpadna w eliminacjach... mam nadzieje ze Milan dokustyka do LM bo kto bedzie gral za rok Roma Inter i.... Catania Palermo Lazio Sampdoria ? :|

Wróć do „Włochy”