Siatkówka

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: LookAsh » 29 gru 2006, 22:06

bellus pisze:Siezieniewski, Janeczka, Gruszkę, Bąkiewicza? A może Winiarskiego, Świderskiego, Murka, Bartmana? Pozostała by opcja jeszcze z Kurkiem, Jaroszem, Pęcherzem, Wikom.

Faktycznie, z przyjeciem to bedziemy miec problem bogactwa. Liczylem, ze w tym sezonie forma blysna ci mlodzi z Mostostalu: Kurek i Jarosz, ale jak narazie to wlasciwie tylko ten pierwszy grai to gra bardzo slabo. Ma doswiadczenie gry raczej jako ataujacego i jego slaba gre w przyjeciu bardzoo widac a w ataku koniecznie chce sie popisac atakujac np po ostrym skosie zamiast obic spokojnie blok i dlatego tych punkcikow malo cos ciula. Jedynie zagrywke ma efektowna. Jarosz w ogole nawet nie gra wiec powolanie go do pierwszej reprezentacji nie ma sensu. Potrzeba czasu dla niego. Bartman jest rezerwowym w zdecydowanie najgorszym zespole ligi wlosiekiej, daje male zmiany i ostatnio zdobyl tylko jeden punkt. Tez chyba to nie pora na niego... Ciekawi mnie natomiast chyba najwieksze odkrycie poczatku sezonu - Bartosza Janeczke. W pierwszym meczu wszedl pod koniec seta i zdobyl az 19 punktow w tym mial 6 asow serwisowych. W drugim meczu etz ponoc byl wyrozniajaca postacia w swoim zespole. Jezeli utrzyma taka forme to jak najbardziej na lige swiatowa mozna go powolac. Co ciekawe, Bartek gral na mistrzostwachEuropy kadetow razem z Kurkiem, Jaroszem i Bartmanem, ale byl tam rezerwowym... srodkowym. Widac prawie sie minal w powolaniu...

Cieszy mnie powrot do bardzo wysokiej formy Siezieniewskiego, chyba najwiekszego pechowca w nszej kadrze. W ostatniej kolejce byl wg mnie najlepszym i najrowniej grajacym zawodnikiem w Jastrzebiu. Barddzo dobra zagrywka, ladny atak i nawet blok - w tym dwa pojedyncze na Szamponie. Tez trzeba dac mu szanse.
Wika ma w koncu epwne miejsce w skladzie i to sie przeklada na gre. Rozwinal sie od poprzedniego sezonu i teraz stanowi o sile ataku Czestochowian. Pecherza widzialem tylko chyba w pierwszej kolejce i to dosc krotko wiec wolalbym go nie oceniac.
Swiderskiego i Gruszke nie bede ocenial bo to starzy wyjadacze i wiadomo, ze zawsze sie przydadza kadrze.
bellus pisze:Gorzej natomiast z libero
No nie powiedzialbym... Mamy przeciez Igle i Gacka bedacych w bardzo dobrej formie i wciaz w wieku, ktory gwarantuje to, ze wytrzymaja do Pekinu. Poza tym sa nastepcy... Pierwszy przyklad z brzegu - Pawel Rusek, podstawowy libero wicemistrza kraju, to chyba mowi samo za siebie. Jest w tej chwili najlepszym przyjmujacym ligi, mimo iz w meczu ze Skra mial problemy z przyjeciem tych taktycznych zagrywek. Beda z niego ludzie.
Poza tym sa ci mlodsi jak np Adrian Stanczak - najlepszy libero ME kadetow i podstawowy zawodnik Sosnowca. Ogladalem jego mecze w poprzednum sezonie i naprawde chlopak ma talent. Jest etz inny zawodnik z rocznika 87 - Sufa(imienia zapomnialem), ktory wypadl z kady tuz przed ME kadetow, ale byl w zespole na MSJ. Ponoc tez ma potencjal.
Poza tym mlodym zawodnikiem jest Mierzejewski z Mostostalu - rocznik 82 bodajze. Ja wciaz licze, ze na ludzi wyrosnie Marcin Krys - mistrz swiata juniorow a aktualnie blakajacy sie gdzies w II lidze.
Ewentualnie mozna by na stale przemianowac Olejniczaka na libero, ktory mial w poprzednum sezonie epizod na tej pozycji.

Jesli chodzi o rozgrywajacych to ja licze na Neroja, choc ostatnio znalazlem pare informacji o mlodym Drzyzdze i wynika z tego, ze ma wszelkie zadatki zeby zostac klasowym rozgrywajacym, ale to juz chyba na igrzyska w 2012.
bellus pisze:A co do Wlazłego jeszcze, to może taktyka była taka, żeby nie atakować nim bo to zbyt czytelna a sam Szampon (swoją drogą czy wyjaśniło się już czemu ma taki pseudonim?) jest przemęczony.
Tez tak mysle. Celowo Dobrowoloski chyba go oszczedzal. Za to na zagrywce jzu dawno nie widzialem, zeby nie zepsul zadnej pilki.
A jesli chodzi o pseudonim, to ja slyszalem, ze mial kiedys jakis zaklad, ktorego przegral i za kare mial pic szampon.

Wróć do „Inne sporty”