AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 30 gru 2006, 13:45

Koeman zaufaj mi w Milanie też o tym nic nie wiedzą :wink: To jest poprostu prasowa alternatywa a zarazem danie sygnału Lazio że nie tylko Oddo jest w orbicie zainteresowań. Półtora roku temu Alberto Gilardino został nazwany najbardzie chodliwym towarem w Itali, nawet masło czy pizze rzadziej sprzedawano, a każdy wiedział jak będzie. Podobnie jest teraz z Oddo. Mimo że inna kasa i że zima. Tylko chyba jakieś nagłe styki mogą spowodować brak porozumienia. Wiesz jak jest jeśli prawa wymieni 10 prawych obrońców to zawsze trafi, i potem może napisać "zgodnie z naszymi informacjami" :wink: Wiec jeszcze kilka alternatyw bedzie.

Nic nie mam do Bellettiego, ale głupotą było by kupowanie obrońcy na prawa strone tylko na lige skoro tam sobie może poradzic 3 graczy z obecnej kadry. Cafu od urodzenia, Bonera z czasem a i Simic gra poprawnie na boku. Jednak klub szuka typowe prawego defensora jak Cafu i właśnie dla tego by go już powoli luzować. Co innego gdyby Juliano grał na środku, wtedy nawet spalenie w pucharach nie było by takim problemem. Ale też sam transfer nie miał by sensu za wzgledu na pozycje.

Inna sprawa że celowniki na La Liga ... Belletti no jeszcze sa jakies podstawy do plotek, ale Sergio Ramos ? Przeciesz Real teraz zawoła z 30% wiecej niz dał, [a dał chyba 30 baniek ?], i nie szkodzi że nie jest wart tych pieniedzy. Bo umiejetności ma ale troche na wyrost sie go ocenia. Za taka kase może śmiało sciągna dwóch nie gorszych obrońców. Sprawdzonych w serie A, nawet starszych co w tym wypadku nie jest żadnym problemem.

Philippe Mexes - no spoko nawet jak naprawde ma kłopot z dogadaniem sie z Romą ws. nowego kontraktu, i jego agent szuka mu klubu, to po 1 informacje o mega ofercie Milanu mogą być zagrywka mobilizujacą Roma, a po 2 odkiedy w zimie sie wydaje ... 15 milionów funtów. A jeszcze inna kwestia to oddanie Kaladze który w poprzednim sezonie był najlepszym stoperem Milanu i jednym z najlepszych w całej lidze ! Nawet jeśli oferta Chelsea jest aktualna to była by głupota. Bo nie oddadza teraz Kaladze gdy on na środku obrony gra jak nigdy.

Mexes to jeden z tych piłkarzy których sam zawioze do Milanello jak sie zdecyduje, ale na to że on czy podobni jemu za takie pieniądze zasila Milan w zimie jest 1%, słowanie jeden procent szans...

Bo żadne klub nie wyda w zimie 15 milionów funtów na piłkarza który nie zagra w najbardzie elitarnych rozgrywkach - "liga bogaczy" :]

Na temat innych plotek nie ma co w sumie pisac bo za tym nikt nie nadząży. Ale spróbójmy...

Leandro Grimi jest ale go jeszcze nie ma. Także nawet w tym momencie plota i tyle, a to że on przeszedł badania i już cukrował to nic do czasu oficjalnego stanowiska klubu. Bo ja juz widziałem takich którzy nawet trening odbyli :P

Cassano - czyli "transfer albo śmierć", debata trwa na temat tego czy Milan uratuje piłkarskie życie Antkowi. Włochy są podzielone tak jak fani Milanu. Dla tego trzeba zostawić decyzje Ancelottimu. Bo to on musi być pewny że da rade. Bedzie to bedzie, nie to nie.

Bojinov - swoją ostatnia wypowiedza troche zagotował działączy Juve, ale chyba nie daje znaków ? w zimie nie ma tematu, bo i Juve i Viola nie strzelą troche do swojej bramki.

Fabio Quagliarelli - ciekawy grać, młody, uzdolniony. Ale jest małe ryzyko. Może należy dać mu czas aż coś wiecej pokaże na stadio Luigi Ferrarisa. Strzela piękne bramki ale to nie wszystko.

Złote dzieci i znów temat rzeka - ostatnio było ich troche łaczonych z Milanem. Tylko to nic nie zmienia, bo żaden z nich nie za bardzo pomoże man juz w tym sezonie.
np:
- 18 letni - Lucas Pezzini z Gremio Porto Alegre.
- Alex Pato z Internacionalu - lat 17...
- Czy dziś 18 - letni piłkarz Cruzeiro - Kerlon, zwany "Foquinha".

Jak dla mnie do lutego cisza prasowa :!: Bo naprawde za tym sie nie da nadążyć, jestem pewny że w tym oknie nie bedzie zakupów a jedynie uzupełnienia. Mocne uzupełnienia które beda w stanie nawet grać pierwsze skrzypce [patrz Oddo] ale w żadnym razie nie bedzie transferu typu Mexes 15 milionów, czy nawet ostatnio przygaszony temat Trezeguet. I inne tego typu. Oby tylko Lysy nie zrobił jakiegoś numeru. Bo w zasadzie nie trzeba zmian a własnie uzupełnienie, najwazniejsze by do zdrowie wrócili piłkarze którzy całą rundze byli na L4... Ale zdrowie czy świeżośc i pełnych bateri nie da sie kupić :? Dla tego naszym najwiekszym wzmocnieniem bedzie ... zimowa przerwa ! Mi. mistrozwie świata wreście odpoczną, wylecza sie i to bedzie nasze mercato na Malcie :]

Forza Milan :!:

Wróć do „Włochy”