A jak Alkohol - Niestety, ale taka jest brutalna prawda, lubie spedzac czas ze znajomymi popijajac alkohol. Bardzo roznej masci, od piw, przez wina pod wodke, whisky i inne. Zdrowe to nie jest, tanie tez nie, ale czego sie nie robi, zeby umilic sobie czas
B jak Bukmacherka - Moje hobby. Fajna sprawa w sumie. Podnosi adrenalinke, zabiera sporo czasu, a nawet czasem przynosi jakies zyski [kto by pomyslal]. Moj pierwszy zaklad bukmacherski zawarlem 5-6 lat temu, koledzy zaprowadzili mnie do profka i ... wygralem 80pln
C jak CM 01/02 - Moja ulubiona gra komputerowa. Gdy tylko mi sie nudzi, uruchamiam stary CD i instaluje gierke na twardzielu. Naprawde zajebiscie wciaga. Potrafie grac w nia godzinami, zapominam wtedy o wszystkim, ale nie o wszystkich
D jak Dziecinstwo - Gdy bylem mlodszy, tzn. duzo mlodszy to sluchalem fajnej muzyki, ktora mozna bylo uslyszec w MTV. Z opowiesci moich znajomych dowiedzialem sie, ze moi rowiesnicy, gdy byli mlodsi sluchali Fasolek i innych tego typu bandow. Ja na rozkladzie w wieku 5-8lat mialem Dr Albana, Michaela Jacksona, Roxette, The Cure czy Beastie Boys.
E jak E - Symbolizuje 14 w ukladzie szesnastkowym
F jak Furtado - Nelly Furtado, sluchac jej muzyki moge zawsze, w kazdej chwili. Kompletna gwiazda muzyki rozrywkowej. Az mi slow brakuje
G jak Guiness - Gdy bylem mlodszy uwielbialem przegladac Ksiege Rekordow Guinessa. Czytalem, czytalem, czytalem, porownywalem, porownywalem, porownywalem i ... tak mi zostalo. Lubie przegladac statystyki, wyniki. Zawsze interesowaly mnie takie rzeczy. W tej ksiedze mozna naprawde o wielu ciekawych, interesujacych faktach przeczytac.
H jak Humor - Lubie sie smiac, zarowno z innych, jak i czasem nawet z siebie, gdyz jak zycie pokazuje smieszny bywam czasami
I jak Internazionale FC - Kibicuje im od
J jak "Ja pierdole" - Dosc czesto, gdy cos mi nie wychodzi uzywam tego wulgarnego zwrotu.
K jak Konstanty - Moje imie, jest zajebiste, oryginalne, bardzo mi sie podoba. Wg wikipedii : imię męskie, które wywodzi się od łacińskiego wyrazu constans oznaczającego "stały, niezłomny, stanowczy".
L jak Limp Bizkit i Liroy - Dwa rozne gatunki muzyczne, ale ... jednak troche ich laczy. Wulgarny styl, ostre brzmienie, no i ma obecnie maja wiecej przeciwnikow, anizeli zwolennikow. Liroya zaczalem sluchac troche wczesniej, bo gdy uszlyszalem gdzies Scyzoryka, a pozniej wraz z nastepnymi kawalkami coraz bardziej przypadala mi do gustu jego tworczosc. Limp Bizkit poraz piewszy uslyszalem w Vivie2, chodzil sobie jakis koles po ulicy i sie wydzieral, ludzie go sluchali i szli za nim, jak sie pozniej dowiedzialem byl to teledysk do Nookie - rocznik 1999
M jak Muzyka - Juz kilka literek poswiecilem temu zagadnieniu, ale coz mam poradzic. Muzyka towarzyszy mi przez cale zycie. Gdy jestem w domu slucham muzyki non-stop. Jak sie juz przekonaliscie bardzo roznej, zarowno Nelly Furtado, jak i Liroya czy Limp Bizkit. Najwidoczniej nie jestem zbytnio wymagajacy jesli chodzi o muzyke, gdyz wiele zespolow, gatunkow muzycznych, piosenek mi sie podoba i moge ich czesto sluchac. I wcale mi sie nie nudza. Bardzo czesto takze siegam po starsze kawalki - tzn. takie, ktore pamietam z dziecinstwa, te jeszcze starsze mi sie nie podobaja. Nie slucham polskiego rocka, jakos kompletnie mi nie odpowiada, nie wiem czemu, dziwny jestem. Zeby zakonczyc ten watek wymienie kilku artystow, ktorych albumy mam zrippowane na dysku : Akon, Ania Dabrowska, Arash [ze wzgledu na piosenke Iran, Iran], Coolio, Cypress Hill, Dr Alban, Fergie, Fu, Gorillaz, Jamiroquai, Paris Hilton, Pet Shop Boys, Robbie Williams, Roxette czy Staind i wiele innych
N jak Narciarstwo alpejskie - Interesuje sie tym sportem prawie od urodzenia. Najstarsze zawody jakie pamietam to ZIO w Lillehammer w 1994 i zwyciestwo Tommy'ego Moe w zjezdzie. Nastepna lata pamietam juz duzo lepiej, a od 1997 roku pamietam prawie kazde. Znam prawie wszystkich zawodnikow, ktorzy startowali od 1997 roku w PŚ z imienia, nazwisko, narodowosci i daty urodzenia, a takze w jakiej konkurencji sie specjalizuja [slalom, slalom gigant, supergigant, zjazd]. Ogladam kazde zawody [gdy tylko w domu jestem]. Wg mnie nie ma takiej drugiej osoby w Polsce, ktora tak sie interesuje tym sportem
O jak ... Oligarchia magnacka - etap w dziejach Rzeczypospolitej szlacheckiej w XVII wieku, kiedy to w ramach demokracji szlacheckiej faktyczna dominacje w panstwie uzyskalo kilka rodow magnackich dominujacych w zyciu politycznym panstwa.
[nic do glowy na literke "o" mi nie przychodzilo]
P jak Polska - Mieszkam w tym panstwie. I bardzo sie z tego ciesze
R jak Rasiak - Moj ulubiony polski zawodnik. Nie bede sie o nim rozpisywal, gdyz i tak wiecie wszyscy lepiej.
S jak Studia - Zaczalem studiowac w pazdzierniku tego roku. Mam nadzieje, ze wytrwam do konca bez zadnych niespodzianek. Jakby ktos nie wiedzial - przypominam, ze studiuje politologie [specjalizacja : dziennikarstwo i marketing polityczny] prywatnie, ale dziennie.
T jak Tramwaj - Tak, tak. Tramwajem dojezdzam na uczelnie
U jak 1U - U jest to jednostka dlugosci uzywana w elektronice. Z tego co pamietam, to 1U = 44,5mm
V jak Vanessa Paradis - Zapomnialem o niej wspomniec przy muzyce, wiec tu ja upycham
W jak Winda - Mieszkam w bloku na ... 9 pietrze. Gdyby nie takie urzadzenie jak winda, mialbym nie male problemy
X jak X - Wg rzymskiego systemu liczbowego - oznacza 10.
Y jak YMCA - Pamietacie ta piosenke ? Village People i te klimaty
Z jak Zwyciestwo - Uwielbiam zwyciezac. Zreszta kto nie lubi ?
Pozdrawiam Serdecznie