Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI » 30 gru 2006, 20:02

Oj Zaza nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Myślę, że spokojnie ponad 90% kibiców Juve z całego serca życzy Interowi odpadnięcia z LM. Odpadnięcie z europejskich to akurat „najdelikatniejsze” z ich pragnień. W przypadku Milanu myślę, że ten procent jest mniejszy. A Romaniści to pewnie liczą na to, że Inter tak się skupi na LM, że odpuści trochę Serie A i będą mieli szansę nas dogonić. No ale nie o tym miałem prawić …

Jeśli coś piszesz na forum (btw. Po raz enty) to licz się z tym, że ktoś jednak odpowie. Na tym polega to miejsce. Nie wiem czy nie za bardzo kieruje tobą siedlisko napinaczy czyli komentarze podnewsowe. Tutaj na forum nie zauważyłem żadnej pychy czy nadmiernej radości po kolejnych zwycięstwach. Przyjmujemy to raczej na spokojnie, mając w pamięci ostanie lata. Piszesz, że Interowi teraz wystarcza konsekwencja i Scudetto w kieszeni … na miły Bóg a jak Juventus wygrywał poprzednie mistrzostwa w supersilnej lidze ? Polotem, geniuszem i finezją ? Chyba nie. Piszesz, że liga jest słabsza. Ale czy na pewno jest dużo słabsza niż rok czy dwa lata temu ? Czy nieobecność jednego zespołu, grającego beznadziejny futbol według Ciebie sprawią ligą staję się beznadziejna. I nie pisz mi o punktach minusowych. Lazio gra lepiej niż ostatnich sezonach. Reggina gra dużo lepiej. Viola na podobnym poziomie co przed rokiem. Do tego dochodzi Roma, która gra zdecydowanie lepiej niż w ostatnich latach. Możemy dodać jeszcze rewelacje obecnego sezonu Palermo. Pozostaje Milan, który sam się prosił o „kryzys” sprzedawając swojego najlepszego zawodnika.

Inter gra defensywnie ? To dlaczego ma tyle samo straconych bramek co Roma, jedną mniej niż Milan i jedną WIĘCEJ niż w zeszły po tylu samych kolejkach ? Przecież Juventus praktycznie nie tracił bramek.

Zapewniam Cię Zaza, że nikomu się tu nie poprzewracało w głowach, więc możesz spokojnie spać. Przestań proszę także wypominać 16 lat bo ja zacznę wypominać 44 (!) lata.

Wróć do „Włochy”