Zaza czytam twój list i nie mogę doczytać go do końca. Piszesz do idiotów wypowiadających się w komentarzach i zamieszczasz go na forum? Piszesz w temacie Inter Mediolan (zbiorczy) do to tych ludzi którzy boją się otworzyć forum? Wreszcie piszesz do ludzi dla których komentarze są miejscem odreagowania szkolnych stresów i frustracji czy pierwszych miłosnych zawodów? Czy może porównujesz mnie do nich? Chciałbym wierzyć, że tak nie jest, ale czytając ten tekst mam jednoznaczne odczucia.
Nie wiem po czym doszedłes do takich wniosków, chyba na pewno nie czytając twórczość wiekszości kibiców Interu na forum pilka.pl. Jeśli tak to warto, by twoje słowa zostały zaargumentowane. Nie sądzisz? Upokorzenie? Ogladajac mecze Interu nigdy nie zaznałem tego uczucia. Po każdej porażce byłem dumny, że jestem kibicem Interu. Co najwyżej odczuwałem kibicowska złość, bo tak naprawde mimo iz prezentowaliśmy wysoką dyspozycje to inne zespoły w ostatecznym rozrachunku wypadały lepiej w tabeli. Zresztą zawsze im tego gratulowałem. Pytam gdzie zauważyłes tę pyche czy pogardę w naszych postach? Bo chyba nie w tych ironicznych po przyznaniu scudetto za ubiegły sezon? A może po prostu źle wybrałeś target swojego listu, bo na forum on staje się groteskowy. Liga jest słabsza? Możliwe, ale to nie wina Interu, że inni nie potafili rywalizować fair play. Co ciekawe mimo wyroków sądu, to kibice Interu musza udowadniać pod każdym newsem, że nie są wielbładem. A może przyczyna tych komentarzy leży bliżej Ciebie niż myślisz. Jak to Inter wygrywa przecież Moratti zmienia trenera szybciej niz rękawiczki (Mancini pracuje 3 sezon), jak to Inter z tak nie przemyślana polityka transferowa, hehehe przy odrobinie szczęscia zagracie w eliminacjach do LM. Może po prostu trudno wam zaakceptować, że Inter który był przez kilkanaście sezonów obiektem drwiń i żartów gra tak jak powinien od kilku sezonów. Sam wymyślasz teorie vide udowadnienie swojej wartości w Europie. Udowadnianie przed kim? Czego? Że Inter jest wielki. Inter Mediolan zawsze był WIELKI. Bo jak pisałes wielokrotnie scudetto szacunku nie daje. Zdobyte w takich okolicznościach jak Juventus? Bez komentarza. Widzisz zachowuje twoj styl pisania i wrzucam do jednego worka wszytskich kibiców. Proste? Banalnie. Ale czy prawdziwe? Odpowiedz sobie sam.
Pisze to mając świadomość, że w tym sezonie jeszcze nic nie osiagneliśmy, że jeszcze w tej rundzie możemy stracić wszystko co do tej pory wypracowali piłkarze. Bo doceniam klase Romy, Palermo, Milanu i wiem jak długa jest droga do końcowe tryumfu.
Wiem, że żyjesz w utopijnym świecie, w których Milanowi nie można wytknac nawet błedu. Masz do tego prawo. Ja tez do końca nigdy nie bede obiektywny, podejrzewam że nia ma takich ludzi na świecie. Piszesz o nastoletnich napinaczach z Interu ze strony głównej, ale dobrze wiesz, że tamtejsi "kibice" Mianu czy Juve niczym nie ustępują. Czasami warto otworzyć oczy. Ale skoro ty zrównujesz mnie z hordami nastoletnich napinaczy, ktorych wybanowałem na stronie głownej (wszystkich klubów, włacznie z kibicami Interu) nie zliczone ilości to chyba nie ma o czym gadać. Swoim listem, zbyt pochopnym, nie mi wystawiłes opinie.
Z poważaniem.