Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 01 sty 2007, 23:37

Agnieszko a czym "wykładnikiem stylu gry" jest zmiania w czasie meczu :roll: - wprowadzeniam napastnika za obrońce ? To tylko fakt że dany trener chce mecz wygrać bądz też czuje że może ugrać wiecej niz jest na tablicy wyników - Bo idąc tym tokiem myślanie np. Frank Rijkaard wprowadzjąc Thiago Motte za Inieste zmiena styl gry ? Od dziś Barca gra inaczej bo taka zmiana miała miejsce ? Co ma zmiana do sposobu gry ? Stylu, wizji gry ? Opisz mi jak możesz jaki styl prezentuje Inter ? Tylko nie tak wiesz regułka typu "ofensywny lub defensywny" bo to jest mało profesionalne [że tak powiem] Co cechuje w grze Twój klub itd - prosze napisz - Pod wzgledem gry, taktyki, bo może my nie o tym samym piszemy ? Przeciesz wyśmiewany i schematyczny Juventus, Fabio Capello miał 2 razy jeden z najlepszych ataków w europie i co to też jest wykładnik ? To nie jest wykładnik stylu gry danego klubu, tak samo jak nie wyniki. Bo przeciesz Arsenal ma strate do MU jak ulala a i tak gra najlepszą piłke w Premiership. Bo mają swój styl. Cechy, coś co jest ich wiztyówką, nie tylko Oni bo jak dla mnie jest z 10 takich klubów w europie - A jaki jest on jest Interu ?

Zacznijmy od tego czy coś jest defensywne czy ofensywne ? bo w tym momencie to sie nie rozchodzi o fakt kto bardzie opiera swoją gre na rzemieśnikach [czyli Inter Manciniego czy Juventus Capello] obaj grają takim samym założeniem taktyczynym - zarygować środek pola dwóją piłkarzy świetnych w przecinaniu akcji rywala, bądz też odbiorze piłki. To łaczy w 100% obie wizje gry, może sie upierać który piłkarz lepszy itd. Ale nie w tym rzecz. Obaj trenerzy mają [mieli] do dyspozycji świetnych piłkarzy pod ten wariant taktyczny czyli 4-4-2 z dwójką klasycznych defensywnych pomocników na środku. I to jest w tym momencie najważniejsze bo rzutuje na całym stylu. Teoretycznie tam gdzie Liverpool ma Gerrarda na boisku, Chelsea - Ballacka, Milan - Kake, Barca - Deco, Werder - Diego Roma - Tottiego - tam Inter ma Patricka Vieire :roll: Czyli defensywnego pomocnika - żeby nie było fantystycznego piłkarza który jest jednym z najlepszych na świecie ale w zwłaszcza w grze obronej. To troche [nie do końca mimo wszystko bo obaj Francuzi różnia sie dość poważnie ale zadanie mają podobne] jednak tak jak by Jose Mourinho wystawił za Ballacka - Makelele :wink: Przy tym obecnym ustawianiu w rombie - Bo chyba z tą zmianą obrońce za napastnika w czasie meczu jako wykładnik, nie pisałaś poważnie :roll: ?

Przepraszam ale musze Cie zacytować :wink:
Agnieszka pisze:Poza tym, jeśli nie podoba Ci się styl gry Interu, to zgłoś to do władz klubu, a nie do kibiców. Gdyby Inter nie przewodził ligowej stawce pewnie nawet nie stworzyłbyś swojego listu.

Problem nie polega na tym czy mi sie podoba czy nie ale wielu fanów Inter jeździło po Juve a teraz ich klub gra to samo w 98% no może 95%:] Wiec tu mój list nic nie pomoże bardzie może Wasz :> ?

Widzisz :? Dziwny jest fakt że potrafisz napisać "szerzysz tutaj od dawna" nawiazując do jakis starych wypowiedz na temat fauli a nie wiesz że moje zdanie [jak obecne w kwesti 4-4-2] takie samo było dwa lata temu gdy Fabio Capello prowadził Juve, a tu zostało przypomniane dośc odszernie w podobniej formie gdy Inter kupił dwóch graczy Juve. Ba nawet zakonczyło to sie debatą. Wtedy nie miałem argumentów bo jeszcze nie zagrali nawet jednego meczu ale już wiedziałem i teraz tylko to sie potwierdza :] Obiecałem wtedy tu kolega że wrócimy do tematu. A wtedy nie było lidera, nie masz racji. Bo to było to przewidzenia - nie trzeba byś wróżką ... Trzeba w piłce widzieć inne rzeczy niż wyniki. A wiesz że ja lubie oglądac piłke od innej strony.

LM ? hmmm ostatnio o tym chyba nie pisałem ale chyba masz na myśli jakis mój starszy post ? Pisząc o LM nie miałem na myśli grupy :roll: Bo brak wyjście z grupy Inter był by dopiero sensacją, podobnie jak Milanu, Real, Lyonu, MU itd.... wiec chyba w to nie wątpiłaś ? Tak nisko nie ma sensu nikogo oceniać. Wykładnikiem bedzie LM, i nie tylko to jakie beda tam osiągali wyniki ale równiez grali. Pod wzgledem gry. Bo to chyba proste że teraz w LM poziom jest chyba najwyższy z możliwych ? Wiec wykładnikiem nie bedzie żadna grupa tylko to jak daleko zajdą w tych rozgrywkach. Tym bardzie że krajowa liga przechodzi kryzys. A Champions League to zawsze była najbardzie prestiżowa liga dla najlepszych. Wiec chyba to proste, mi sie podoba stanowisko działaczy Lyonu którzy zdają sobie sprawe i mówią głośno że LM jest ich celem bo tylko tam sie moga naprawde sprawdzić. Nie tylko dla tego że Ligue 1 słaba [bo nie taka słaba, to liga diamentów] ale dla tego że tam grają najlepsi [w LM]

Agnieszka pisze:Od dawna szerzysz tutaj plotkę, że Zlatan jest najczęściej faulującym zawodnikiem w całej lidze.

Tym mnie całkowicie rozwaliłeś aż poprosze Cie być znalazła takie stwierdzenie z "moich ust" :wink: Bo naprawde nie przypominam sobie takiego stwierdzenia - już tym bardzie "od dawna szerzysz" :shock: - czyli kto kogo w błąd wprowadza :roll: Bo chyba nawiązujesz to fotki dnia z przed 3 miesiecy na której Zlatan zachował sie jak ostatnia .... kolege z innego zespołu opluł - dobrze mówie ? :evil: Za takie zachowanie powinni eeee szkoda słów ...

Wiesz inna sprawa to fakt że jak od "dawna szerze" jak to ujełaś :wink: to wtedy może był tym najczesciej ... - teraz przedstawiłaś statysyki na dziś :roll: Czyli od dawna szerze a liczby sie zmieniają :P

Zico szkoda mi Ciebie :? Nadal uciekasz od tematu ... Nie jest tak jak napisałem ? no prosiłem Cie byś mi odpisał ale widze nawet nie :? Szkoda, ale zmieniasz temat, to cos w sam raz jak Ci rozmowa nie pasuje :? Nadal czekam aż odniesiesz sie to porównania, zadan, schamatów i taktyki.

Ja nie rozumiem Wy staracie sie mnie do czegoś przekonac używając śmiesznych wrecz, załosnych argumentów :!: No jakie są fakty ? istna kopia pod wzgledem taktycznym, nie dośc że dwóch graczy z tego składu Fabio to normalnie kopia pod wzgledem taktycznym. Ja Was nie musze przekonywać bo nie w tym rzecz :!: każdy to ma jakieś pojecie przyznam mi racje. Niechwaląc sie staram sie śledzić pewne rzeczy których nie widać po wyniku czy odrazu w czasie meczu. Na tym polega taktyka i na tym polega styl gry. I piekno piłki - Prosta sprawa, dla tego tym bardzie nie rozumiem czemu nie popatrzycie na to obiektywnie ? Fakty nie kłamią. Rozumiem gdybym cos sugerował itd ale moje zdanie znacie od x czasu a ono sie tylko potwierdza.

Co to za stastystyki ? przeciesz jeśli Cambiasso nie stał sie nagle, nie mniej ofensywnym graczem niż Clarence to porównaj liczby z całej kariery :> ? No co Ty ? Przeciesz Esteban nie zmienił stylu gry z dnia na dzień tak ? Czyli bardzie ogólnie to przedstaw - to jeśli gra jak piszesz to wcześniej też grał ... - choc doskonale wiesz jakie ma zadania na boisku i jak go postrzega każdy trener ustawiając pod wzgledem czytania gry i destrukcji. Inna sprawa ze wywiązuje sie z nich bardzo dobrze ale to chyba wiemy.

To tak jak by teraz pokazać liczby z tego sezonu i twierdzić że Cristian Rigano to 7 raz lepszy napastnik niż Adriano bo ma chyba tyle wiecej bramek ... No prosze Cie jaki to wykładnik ? Jak Rigano przez 70% swojej kariery wymiatał... w serie B :wink:

Pozdrawiam, i nadal czekam aż nie bedziecie odnosić sie to własnych sugesti czy upodobań ale do faktów, taktyki, wizji założeń itd :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Włochy”