Babel napisałeś cos bardzo ciekawego, nie chciałem tego poruszać bo jeszcze jednej kwesti nie wyjasnilismy, wiec nie wszystko na raz ale skoro napisałeś to zwróć uwage na to:
Pamietasz nasza ostatnia rozmowe na temat wymyślania troche na siłe nowej pozycji Javierowi Zanettiemu ? Pisałem Wam o pewnej grafice w TV. Ona w sumie była by nie ważna ale może w pewien sposób posłużyć za makiete [choc uzyje innej] Zakładając że obecnie Inter odszedł od 4-4-2 z dwójką DM na środku gra coś w stylu 4-3-1-2 tak ?Babel pisze:to teraz Vieira, Cuchu i Zanetti tworza jakby zapore za Dekim, który własciwie porusza się wedle uznania. Niby Zanetti na papierze gra bliżej skrzydła, ale on nawet jako prawy obrońca lubiał zrobić rajd środkiem
Czyli trójka w pomocy:
Chuchu - Vieira - Zanetti
i za napadem Dejan Stanković

Nie koniecznie tak z tym cofnietym rozgrywającym bo to bardzie 4-1-2-1-2
I teraz mi powiedz czy to nie jest podobnie defensywne ustawianie jak 4-4-2 z dwójką klasycznych DM - tu masz trójke w lini z tym że Stanković przed nimi. Tam 2 klasycznych DM i dwóch skrzydłowycn po bokach z jednym schodzacym do środka.
Zwróć uwage że takim [lub] podobnym systemie w europie gra Bayern, Milan, Werder, Chelsea i teraz prosze Cie napisz mi który z tych klubów ma w lini 3 aż tak defensywnych graczy
Wiec w czym rzecz ? to jeszcze bardzie potwierdza poprzednią teze na temat 4-4-2 i dwójka DM
Czyli sam widzisz że destrukcja przede wszyskim tak ? Którzy z tych liczacych sie klubów w europie gra 3 w lini pomocy piłkarzy od deskrucji ? znajdziesz taki ? Patrzac cały czas na 4-3-1-2
Ja nie mówie że oni tylko odpowiadają za destrukcje ale nikt mi nie powie ze Mancio w wieku 33 lat zamierz zrobić z Javiera prawdziwego rozgrywajacego
Ibra nie strzela w Juve ? chyba strzelił troche, i zaliczył wiele asyst ! ba zaliczył w Juve chyba mniej czerwony kartek niż ma obecnie w półmetku w Interze !
Masz racje co do gry Cambiasso - Emerson, tu jest właśnie ta mała różnica, ale ona nie odbija sie na stylu. Ja jak już to naprawde nie wiele. Bo Argentyńczyk to bez watpienia lepszy grać niż Cygan.
Zanetti - Camoranesi ? Nie no prosze Cie, napisałeś tak jak by Mauro Camoransi to był jakiś leszcze jednosezonowie
To że Ty nie Agnieszka to wiem
No spoko, powiem Ci szczerze że nawet i jestem w stanie pojąc takie myślanie jak przedstawiłeś z swojego punktu widzenie, tylko czy nie uważasz że w tym momencie same scudetto to bedzie na swój sposób żadny wyznacznik czy punkt odniesienia. Skoro tytuł jeden macie z poprzedniego sezonu a w tym Wam przyznano w sumie przed pierwszym gwizdkiem. Bo ja rozumiem do czego zmierzasz, ale w takim razie sądzisz ze za rok bedzie inaczej ? przeciesz wtedy może wyjśc z założenie ze przed 17 lat itd. to teraz drugie czy trzecie jest celen nr. 1. I to jest w zasadzie błedne koło. Nie prawdzasz ?Babel pisze:LM
Babel pisze:z polskiego na nasze:
Wiesz jesli przez 4 dni nikt nie ma czelnośc przyznać racji, choc tak naprawde wszystkie argumenty zostały wytrącone z rak od początku to wybacz. Rozumiem gdybym swoja wypowiedz oceniał na zasadzie uprzedzeń czy ataków, jak ktoś tu sugerował, ale tak nie jest bo moje zdanie znaliscie przed sezonem. Nasza rozmowe zaczeła sie od stylu gry. Styl ! nie wyniki czy sukcesy a styl. Barcalona gra szeroko, długo piłką, szybko, najczesciej ziemią, Dinho i Messi lubiący schodzic do środka - Xavi i Deco wysoko za placami Eto'o tylko Edmilson na asekuracji. Ba nawet twierdze ze wiecej czasem zalezy w grze od duetu Deco - Xavi [Iniesta] niż od Dinho czy Leo - to dziwnie brzmi w kontekscie takich graczy ale tak jest - Arsenal 4-4-2 w tym sezonie czesto bez klasycznych skrzydłowy, [brak już Piresa, czeste urazy Freddiego] Hleb i Rosicky na bokach pomocy [teoretycznie] Cesc wyżej a z tyłu Gilberto czyli człowiek od wszystkiego w drugiej lini, szybka gra Kanonierów, zabójcze kontrataki - czesto krótka gra, z duża ilosc podać i duża ilośca ruchu. Atak pozycyjny w polu karnym rywala jak to sie mówi o nich
Dobranoc bo juz nawet jak odpiszesz to nie licz dziś na mnie