Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 02 sty 2007, 14:34

Ja swoje, a Ty Zaza swoje :/

Pokaż mi cytat, w którym mówię, że Seedorf jest defensywnym pomocnikiem. To po pierwsze.

Po drugie nie rozumiesz tego co piszę przez cały czas: Wszystkie te przykłady z Barceloną są "na siłę". Tak samo jak ty na siłę szukasz analogii między taktyką Manciniego, a Capello sprzed roku. Zrozum, że styl jakim gra Inter jest determinowany przez materiał, który w danej chwili przebywa na boisku. Przecież gdy w pomocy będą Cambiasso, Vieira, Dacourt i Stankovic na przykład to akcje nie będą przeprowadzane skrzydłami (może jednym).
Mówisz, że Juventus miał najlepszy atak w poprzednim sezonie, tak? Tu się mylisz. Juventus w lidze strzelił 71 bramek, to o 3 więcej niż Inter, o jedną więcej niż Roma i o 14 mniej niż Milan. Zdobywanie bramek opierało się głównie na jednym zawodniku - Trezeguet, który strzeli 20 kilka bramek w lidze, a potem długo długo nic (Del Piero miał chyba 10 +/- 2). Dużo bramek strzelali po stałych fragmentach gry. Inter teraz prawie na półmetku ma 38 bramek czyli na koniec sezonu powinni mieć około 80 bramek, a jak do tej pory niewiele strzelamy po stałych fragmentach.
Chciałeś bardzo odpowiedzi:
Zaza pisze:Obecnie 4-4-2 z dwójką DM jest praktycznie takie samo jak Fabio ?
Na papierze tak, ale boisko weryfikuje to ustawienie bardzo znacząco i nie wygląda już to tak jednoznacznie. Ale niech Ci będzie - elastyczne 4-4-2 z dwójką DM (która notabene ma sporo asyst i bramek)

Zaza pisze:Stanković pełni role w 100% taka jak Nedved ? schodząc do środka na lepsza prawą noge ?
Tu się niestety nie mogę z Tobą zgodzić. Owszem niekiedy z ustawienia tak to wynika, ale Dejan coraz częściej gra podobnie do Figo - poprostu dostaje wolną rękę i biega za napastnikami wedle uznania.

Zaza pisze:4-3-1-2 ? jesteś w stanie znaleśc inni klub w europie z liczących sie grający 3 w lini tak defensywnych piłkarzy ? Dwójką DM i obrońcą ?
Arrow
Javier Zanetti jest tylko z nazwy obrońcą. Czy uważasz, że jako pomocnik źle się spisuje? Ponadto na jego temat niedawno była dyskusja. Dla mnie gdyby Matrix nagle zaczął grać w ataku i byłby skuteczny to bym nie psioczył. To dlaczego mam psioczyć na (bardzo dobrą) grę Zanettiego w środku pola? Cambiasso i Vieira... niech Ci będzie... dwóch DM, ale znajdź mi inny klub w Europie, który ma tak kreatywnych DM jak ta dwójka wyżej wymieniona ;)

Zaza pisze:Czyli inne kluby w/w grające podobnym lub takim samym systemem 4-3-1-2 bez klasycznych skrzydłowych, w tej forme dwóch a nawet i trzech rozgrywajacych ? A jednego DM ? czyli na odwót niż Inter tak ?
Tutaj na myśl przychodzi mi Chelsea, ale to jest inna bajka bo tam każdy jest DM, AM, FC i wpisz sobie cokolwiek innego. Nawet ostatnio Drogbę Mourinho chciał to obrony przesunąć ;)
Ale powiedz mi co w tym złego, że gramy na tych dwóch DM skoro jest to skuteczne? Mi ta taktyka bardziej przypomina Brazylię za Zagallo i ..... (w miejsce kropek wstawcie nazwisko trenera, który zdobył z Brazylią mistrzostwo w 94' bo zapomniałem :/ ) z dwójką DM, dwójką fałszywych skrzydłowych i dwójką w ataku.

Zaza pisze:Jaki jest styl, już odchodzac od ustawianie, styl, warianty, cechy coś co jest wizytówką tej gry ?
Jeeeezuuu..... dlaczego od razu wizytówką? Jeśli tak bardzo Ci na tym zależy to moim zdaniem wizytówką gry Interu jest wszechstronność i elastyczność. Znakomicie potrafią dostosować tempo i styl gry pod przeciwnika. Do tego każdy z zawodników może w każdej chwili ukąsić jakimś niekonwencjonalnym zagraniem (patrz przewrotka Materazziego ;) ) lub strzałem. Do tego dodaj skuteczność w polu karnym (wyłączając Zlatana :) ) i masz przepis na sukces. Powtarzam - styl gry jest determinowany przez zawodników, którzy w danej chwili biegają po boisku. Inaczej gramy z Solarim i Mariano na skrzydłach a inaczej z jednym Figo (lub Stankovic'em) za napastnikami i trójką w linii pomocy.

Zaza pisze:wiecej nie pisze bo i tak pewnie zmienicie temat Rolling Eyes ['] nie udzielając zadnej jasnej odpowiedzi. Wiec nic dziwnego że sie potem zastanawiacie o co tu chodzi ..
Po tym zdaniu napisałeś tyle, że ho ho... była sobie konsekwencja. Mam nadzieję, że to zmyka temat?

Wróć do „Włochy”