Nie mówie ze Juventus miał najlepszy atak w lidze - przeczytaj uważnie ! napisałem że za kadencji Fabio Capello Juventus miał jeden z najlepszych ataków w europie
Wiesz na temat tych podpunktów to odpisałeś tak by i tak wyszło na twoje. Tak jak bys chciał troche by było. Nie ma chyba sensu bym teraz ja zaczał cytować i Ci znów pisac co innego, bo bedziemy tak tak rozmawiac do końca sezonu. Jednak są pewne zdanie do których trzeba sie obnieśc.
Martin Pellegrino pisze:Ale niech Ci będzie - elastyczne 4-4-2 z dwójką DM (która notabene ma sporo asyst i bramek)
Patrick Vieira w Juve strzelił chyba 7 bramek w sezonie
No własnie na tym to polega - Nedved też miał wolną reke bo on jedyny z tych pomocników miał "to coś" - wiec dla tego schodził do środka by kreować - i było do pełno, bo on tworzył gre w drugiej lini z Mauro Camoranesim.Martin Pellegrino pisze:Tu się niestety nie mogę z Tobą zgodzić. Owszem niekiedy z ustawienia tak to wynika, ale Dejan coraz częściej gra podobnie do Figo - poprostu dostaje wolną rękę i biega za napastnikami wedle uznania.
Martin Pellegrino pisze:Javier Zanetti jest tylko z nazwy obrońcą. Czy uważasz, że jako pomocnik źle się spisuje?
Tylko wzróć uwage na fakt że nikt nie napisałeś że źle gra, wypełnia swoje zadanie w defesywie i destrukcji, przeciesz Javier jest tyle lat w grze że to nie problem z przesunieciem gra niego samego jako piłkarza. Tylko to sie odbija raz że na grze, dwa na tym własnie ustawieniu z trójką piłkarzy od destrucji. Bo zauważ ze Javier gdy przeszedł do drugiej lini to nie brło już grane 4-4-2 w wspomniane 4-3-1-2. Czyli nawet nie pełni takiej roli jak pełnił na swojej pozycji w obronie - czyli skrzydłowego. Bo 4-3-1-2 to system bez skrzydłowch.
Dla tego powtórzy sie - :problemem" nie jest w tym momencie gra poszczególnych pikarzy czy też wypełniania przez nich zadań, bo te wypełniają i mowa - jednak z reguły sa to zadanie destrukcjyjne.
Chelsea ? no tak czyli z 4 pomocników dwóch jest od destrucji [Makelele, Essien] i dwóch od kreowania gry [Lampard, Ballack] ale czy grają 4-4-2 ? O to sie rozchodzi, bo może by porównac tą sytuacje z Inter ale gdyby była ona właśnie 4-4-2 i Makelele Essien na środku pomocy Chelsea.Martin Pellegrino pisze:Tutaj na myśl przychodzi mi Chelsea
A wzróć uwage na to że Mancini zmieniając system na taki jak np. Jose wstawił w ta linie nie rozgrywajacego do pomocy Dejenowi a kolejnego piłkarza przedewszystkim od destrucji. Czyli jak by Jose w miejsce Lamparda wystawił defensywnego Obi Mikela.
Martin Pellegrino pisze:Ale powiedz mi co w tym złego, że gramy na tych dwóch DM skoro jest to skuteczne?
W sumie o tego trzeba by zacząc naszą rozmowe. Bo dla mnie osobicie nie jest to żaden problem. Naprawde. Wiec wyjaśnijmy sobie to raz a dobrze. To nie jest grzech czy problem. Ale chyba wielu z Was zapomniało co i jak. Pamietam doskonale nasze rozmowy na temat Juventusu Fabio Capello, i wtedy wręcz napinki obecnych wciaż na forum kibiców Inter na temat gry Starej Damy, wtedy głównym argumentem Nerrazurich był teksty w stylu "wole by Inter grał ładnie dla oka - niż ma być liderem i nicnie grać" ble ble ble itd - choć tych symbolicznych np. 1:0 nie było tak dużo, ale w czym rzecz - kiedyś jeden z Was z rozmowie ze mna powiedział w kontekscie Interu - że gramy świetna piłke ale zawsze czegoś brakuje - mianowicie wyników - to ja Ci teraz mówie i daje na stół 500 złoty że obecnie Inter osiąga wyniki ale nie gra świetnej piłki ! Inter gra siłowo, czesto wszystko co dobre w pomocy to Stanković, bo ma fantastyczną prawą noge zwłaszcza pod wzgledem strzału, ale gra opiera sie na zaporze w drugiej lini - przechwytach, destrukcji, ba jestem zdanie że najwieksza siłą Interu w tym momencie są ... stałe fragmenty gry ! [patrz przerwotka] To jest też sztuka bo już Chelsea pokazała ze tak może wygrywać i to nie jest problem. Ale styl prezentowany przez obecny Inter Manciniego to zbyt wiele siły, i zbyt wiele destrukcji. Tym bardzie mnie np zadziwiają informacje na temat nowego DM niż rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia do pomocy Dejanowi.
Powiedz szczerze czy to jest gra którą Ty jako kibic Interu chcesz oglądać
Zwróć uwage na jeszcze jedną ważną rzecz - Moratti zbudował sliny zespoł za wielkie pieniądze, ale to zespoł na max dwa [trzy] lata. Tylko w zasadzie Ibra gdy ma dzień wniesie coś do gry z młodośc, w ofensywe, choć wiesz jak jest z jego psychiką. Bo tak jak sie Milanowi wypomina lata 2 czy 3 piłkarzy w defensywie, tak Milan ma podstawy - Kake, Gila, Pirlo, Kaladze, Bonere, Gattuso czy nawet Gourcuffa - czyli 5 z tych graczy stanowi kregosłup drużyny, a nie mają czasem nawet 26 lat. A już nie tylko wchodzą w gre co grają od x czasu. Rozumiesz ? tylko nie odbierz tego źle bo to nie teraz wypominanie kto ma ile lat czy co bo ja piłkarz daje rade to do 40 może grać. Tylko zwróc uwage na to ze to zespoł na już, i na to po pisze na dole odnoście tego ze piłkarzy dobiera terene pod styl i wizje gry. Wiec miał wybór. Oczywscie w lecie może być inna sytuacja ale szczerze mówiąc wątpie, tym bardzie jesli ten sezon przyniesie scudetto.
Martin Pellegrino pisze:Jeeeezuuu..... dlaczego od razu wizytówką?
Ja nie Jezu mów mi Zaza
Napisałeś że styl gry w pewień sposób "narzucają" piłkarze w danym momencie na boisku. O dawnych umiejetnosciach w grze kombinacynej czy też w destrukcji. To fakt, ale trenerskie przysłowie mówi że piłkarzy nie szykuje sie do system gra ale system pod piłkarzy. Wiec w takim razie cała sytuacja sie zamyka w tym momencie - bo Mancini wiedział kogo pozysjuje, jak chce grać itd. I teraz wracamy do 4-4-2 z dwójką DM które było pewne przez sezonem ...
Zastanów sie czy nie mam racji ? nie nawiązuja do innych klubów czy też formy i zadań poszczególnych piłkarzy, bo tego nikt nie kwestionuje, ale ogółem. Czy to jest to co chcesz ogladać, i nie kieruj sie sentymentem czy wynikami tylko obiektyną oceną tego co napisaliśmy przez 5 dni. Chelsea w poprzednim sezonie [chcąc, nie chcąc trzeba dać przykład] przypominała mi morderce - siadła na rywala dusiła, dusiła zabiła i uciekała - Inter przypomina boksera - przyjmie co trzeba na szczente dwa razy sie zachwieje, szuka kontaktu i wyprowadza cios - nie zadko nokaut. Tylko w takim wypadku inne wyżej opisane kluby - używając podobnych porównań to - modeli na pokazie mody, BWM M6...
Zico daruj sobie, bo sie odniosłeś to jakiś zdań które całkowicie nie były odniesieniem to naszego temtu poruszanego w nocy czy rano. Bo gdzie byłeś wcześniej ? Chłopie my już dawno ustalilismy pewne fakty, czytaj inne wypowiedz jak chcesz zabiejac głos
czyli Inter gra w 10