Juventus cz.2 (zbiorczy)

Naleśnik
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: Naleśnik » 02 sty 2007, 22:29

Ponieważ zdarzyła się, że mam nieco czasu pozwolę sobie wrócić do rozmowy ze strony 104 – czyli z czym do ludzi w przyszłym sezonie.
Podzielę drużynę na 4 klasy :
1 –światowa, czyli tego zawodnika każdy chciałbym mieć u siebie
2 – europejska, zawodnik uznany byłby za solidnego i pożądanego w większych klubach w europie
3 – serie a, solidny zawodnik
4- zapchaj dziury, czyli jest bo ktoś musi być

Do 1 klasy zaliczyłbym: Buffon Gianluigi*, Trezeguet David* i chyba każdy się ze mną zgodzi.

2 klasa to: Chiellini Giorgio, Nedved Pavel*, Camoranesi Mauro* German, Marchionni Marco, Del Piero Alessandro, Bożinow Waleri*, Fabrizio Miccoli*

Do 3 klasy zaliczyłbym: Kovac Robert, Balzaretti Federico, Zebina Jonathan, Zanetti Cristiano, Oliver Kapo,

Resztę zaliczyłbym do 4 klasy z tym, że „objawieniem sezonu” są: Marchisio Claudio, Paro Matteo, De Ceglie Paolo, Palladino Raffaele. Zawodnicy Ci mają swoje lepsze mecze i gorsze, ze wskazaniem na lepsze. Być może po awansie do serie a sklasyfikuje ich wyżej bądź też zostawię tam gdzie są.
Przy nazwiskach z * nie jestem pewny przyszłości tych zawodników w Juve.

Podsumowując:
Bramka – jeśli Buffon zostanie, lepiej być nie może.
Obrona – brak prawej strony i środka (Kovac ok. ale czy na wszystkie spotkania w przyszłym sezonie?), Jean-Alain Boumsong chyba rozczarowanie roku. BRAK 2 LUB 3
Pomoc – brak środka, niepewna prawa i lewa strona BRAK 2, najgorszym wypadku 3
Atak – tu nie ma się czego bać i wzmocnienia niepotrzebne.

Ossy teraz chyba nie masz już wątpliwości dlaczego +2.

Moim zdaniem w tej chwili daleko nam do nawiązania walki z Interem, Milanem, Fiorentiną, Romą. Z pozostałymi zespołami można nawiązać walkę, cóż jestem lekko optymista pod tym względem.
PS. Wszystkiego najlepszego w nowym roku.

Wróć do „Włochy”