Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 04 sty 2007, 11:54

Havok ja wiem że JUVE nie będzie kupował bezpośrednio za kase ze sprzedanych gwiazd, chodzi mi o to że przy wpompowaniu przez rodziny Agnellich i Kadafich kasy w budżet klubu, który w tym sezonie nie straci tak strasznie wiele, JUVE ma szanse na wydatki na transfery na normalnym poziome z przed afery, i nie mam tu na myśli konkretnych sum, ale głównie zdolność finansową, bo to ile zarząd przeznaczy to jedna wielka niewiadoma bo nie wiemy jaką filozofię prowadzenia klubu i polityki transferowej objął nowy zarząd a i nie wiemy jak zachowa się w takiej sytuacji jak ta, bo jest to sytuacja wyjątkowa, która pewnie w historii JUVE drugi raz nie nastąpi.

A ja tak spodziewam się wydatków koło właśnie 25-30 mln bo Grygera czy Faty przyszli by za darmo jak by JUVE ich zwerbował, Nelsona można ściągnąć za Miccoliego jeśli JUVE oczywiście chce go kupić skoro na celowniku jest też Grygera, kolejni jak Givet, Mascherano to też raczej mało kosztowne transfery, więc tyle by starczyło spokojnie na dobre okno transferowe, gdzie kadra nie zostanie przewrócona do góry nogami wraz z przyjściem 10 zawodników jak to niektórzy prorokują, bo dla mnie jak do JUVE by przyszło 2 środkowych i prawy obrońca oraz defensywny i lewy pomocnik to było by super, choć nie wszyscy muszą być gwiazdami do perwszej "11" bo na niektórych pozycjach chodzi mi głównie o wzmocnienie ławki

PS: Naleśnik w transfer Boumsonga ja raczej przesadznie nie wierze bo dla mnie poziomu Canny, Thurama czy nawet Barzagliego lub Giveta on nie osiągnie zby często robi głupie błędy a pewny srodkowy obrońca grający zawsze na równym poziomie to podstawa w Serie A tym wygrywał JUVE, Milan a teraz Inter który w ataku rewelacyjny nie jest ale za to przy mocnej defensywie z Materazzim zawsze jednego czy 2 goel trafi wygrywa mecz za meczem...

Wróć do „Włochy”