Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post autor: brylancik » 05 sty 2007, 16:50

Premo a na jakiej podstawie tak twierdzisz braku bramek ? asyst ? kreowania gry ? Czy co jest w tym momencie wykładnikiem ? Chyba gra w destrucji Krzywy A tu chyba aż tak nie zawodzi ? Przeciesz to nie klasyczny rozgrywajacy, nie wiem trzeba by znaleśc statystyki - może Ty poszukaj liczby przechwytów itd Wink Bo to takie balanle - słabo w obronie - winna Cannavaro - słabo w drugiej lini - "Emerson wont" - przeciesz on nigdy nie był reżyserem. Ma zadania "wywalczyć piłki i oddać"
Taaa... tylko jest problem taki że jego statystyki w odbiorze piłki nie wiele odbiegają od reszty zawodników (no może z wyjątkiem RvN i Grubasa). Jeśli chodzi o odbiór piłki to na głowę bije go Diarra (którego Capello nie powołuje na mecze bo się na niego obraził... ehhh :roll: ). Na początku sezonu Capello ustawiał Diarrę trochę bardziej z przodu niż Emersona i to jako tako zdawało egzamin, ale później wpadł na genialny pomysł żeby zamienić miejsca (Emerson nieco bardziej z przodu niż Diarra) i wtedy Emerson dosyć że nie konstruował akcji to na dodatek zaczął odbierać jeszcze mniej piłek. Jak dla mnie to najlepszy mecz zagrał z Atletico ale reszta co totalna klapa. Rozumiem że ktoś jest tylko do przecinania akcji przeciwnika, a nie od konstruowania akcji, ale niech chociaż w tym pierwszym zacznie sie wyróżniać od innych. Trzeba powiedzieć sobie szczerze że Emerson nie gra tak jak od niego wszyscy oczekiwali (choć jestem zdecydowanym przeciwnikiem sprzedawania go). Para w środku z Gago i Diarrą a z przodu z Gutim była by chyba w tym momencie najfajniejszym rozwiązaniem. Ewentualnie w roli pierwszego zmiennika dla Gago widział bym De la Reda (podobno Javi Garcia odniósł kontuzję i będzie pauzował przez conajmniej 2 miesiące), a dla Diarry Emersona.

Z innej beczki to dzisiaj na fioletowej stronce wyczytałem że niby zarząd Realu sporządził taką prowizoryczną listę zawodników którzy są do pozbycia się po sezonie. Są tam min. Guti, RvN, Helguera, Carlos i Raul. :lol:

A.. i jest plotka że Real oferuje 40mln euro za oglądanie na co dzień symulującego C.Ronaldo :P

No i Ronni znalazł sobie nową dupę http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65029,3831544.html

Wróć do „Hiszpania”