Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: PiDi » 05 sty 2007, 22:04

Tylko tak wpadłem na 5sek (jak zawsze) bo wydaje mi się to ciekawe:

Rafael Benitez przyznał, że reguły FIFA nie zniechęcają go do starania się o Javiera Mascherano choć jak narazie nie potwierdził niczego w sprawie pomocnika.

Argentyńczyk zdecydowany jest opuścić Upton Park gdzie trafił latem z rodzimego Corinthian.

Włoski Juventus zakończył starania o Javiera i natychmiast na pierwszy plan media wysunęły Liverpool.

Zasady FIFA zabraniają piłkarzom reprezentowania barw więcej niż dwóch klubów w przeciągu 1 lipca do 30 czerwca.

Póki co boss LFC niczego nie potwierdza.

"Jest wiele podobnych sytuacji kiedy zawodnik gra dla trzech klubów w ciągu roku, myślę że to nie byłby problem."

"Obserwujemy dobrych zawodników i chcemy znaleźć kogoś, kto wniesie coś do drużyny. Póki co jednak skupiamy się na kolejnym meczu a nie piłkarzach."

"Nie lubię mówić o konkretnych nazwiskach i prasowych plotkach."

Przy okazji Benitez zapewnił, że pozostaje przy swoim stanowisku co do przyszłości Petera Croucha i Xabiego Alonso.

Crouch padł w ostatnich dniach ofiarą częstych spekulacji jakoby miał zmienić barwy na Newcastle bądź Juventusu, tymczasem Alonso łączony był z powrotem do Hiszpanii.

"To jest jasne, nie chcemy sprzedać Petera Croucha."

"Alonso obowiązuje kontrakt i jestem z niego zadowolony. On jest szczęśliwy w klubie i jest to zwykła plotka, nic poważnego." - zakończył.

Swoją drogą są przecieki że ma to być wypożyczenie do końca sezonu, ale ja mimo żę bardzo bym chciał myślę, że na Mascherano musielibyśmy jeszcze poczekać- to chyba jeszcze nie to okno. A dobrze by było. A propos sprzedaży Alonso- byłaby największą głupotą w życiu Beniteza- Alonso w formie to idealny wręcz zawodnik. Trudno takiego szukać (w przystępnej cenie). Ja tam mam nadzieję, że nie wykrakałem z tym Javierem.

Gritinkz from maj Wioska Murzyńska.

Wróć do „Anglia”