A wejście do UE to jest wręcz kuriozalne. Podpisy składał Premier, który stał na czele protestów gdy Armia Czerwona wychodziła z Polski - oczywiście Miller był przeciwny temu. No, ale co jak widać dla niektórych wybitny autorytet, wręcz mąż stanu...
Kto zredukował deficyt? o Czym ty mówisz? Co najwyżej deficyt roczny został zredukowany (zastosowanie przez Kołotkę metody na kozę).
Wejście do UE było raczej nieuchronne po decyzji społeczeństwa i nie było geopolitycznej alternatywy. Więc tutaj nie ma żadnych zasług konkretnej partii czy osoby.
Ja odpisuje na twoje twierdzenia, ale to przecież wszystko nie na temat. Tematem jest to, że lustracja powinna dosięgnąć SLD, ale już niestety nie dosięgnie.
Goguś pisze:Ja tam oddzielaam politykę od kapłaństwa, o ile kapłan ma być uczciwy, to polityk ma dobrze rządzić (w tej chwili) i nie obchodzi mnie czy 20 lat tmu siedział na zjazdach PZPR, walczył o wolność czy robił do nocnika. Ważne są poglądy - ja jestem tolerancyjny i antyklerykalny więc wybieram lewicę, i jak już mówiłem obchodzi mnie tylko co jest teraz.
Ksiadz ma być moralnym wzorem i w tm przypadku nie można sobie pozwolić na uchybienia moralne, jak współpracował - jestem w stanie zrozumiec jesli sam się przyzna, jak tego nie zrobi tracę do niego szacunek. Jeżeli ksiądz jest antysemitą - to samo. Rozbija się limuzyną za mszalne pieniądze - również.
Widze, że nie zamierzasz nawet próbować bronić swoich. Słusznie nie ma co taka prawda, że Sojusz powstał z młodzieżówek komunistycznych i działaczy tamtych czasów.