Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 07 sty 2007, 17:48

Uff...... Całe szczęście, że wygraliśmy dzisiaj... Wspaniale spisali się weterani w składzie United czyli Heńka i Ole... Cieszy zwycięstwo, gdyż dzięki niemu unikniemy rewanżu, który z pewnością byłby trudnym i co gorsza wymagającym sporego wysiłku meczem. Teraz pozwolę sobie ocenić występ Diabłów(w skali 1-10).

Tomasz Kuszczak - (6) nie miał dzisiaj za dużo roboty, przy utracie bramki bez szans, mimo to kilka pewnych interwencji. Diabły będą miały kiedyś z niego pożytek.

Gary Neville - (6) jak na kapitana przystało pewny występ na prawej flance defensywy, niczym nie zachwycił niczym nie zawiódł.

Rio Ferdinand - (6) według mnie zawalił przy utracie bramki, wyraźnie zaspał przez co Milan Baros nie był na pozycji spalonej. Oprócz tego błędu dobry występ angielskiego defensora. Kilka obiecujących akcji ofensywnych.

Wes Brown - (6) niezły występ wychowanka Manchesteru na środku defensywy. Niewiele by brakowało, a zdobyłby bramkę głową.

Patrice Evra - (7) kolejny dobry występ Francuza w barwach Manchesteru United. Piękne wślizgi i pare ofensywnych wejść z lewej flanki.

Park J.S. - (6) po kontuzji Koreańczyk nie zachwyca. Mimo to brawa za wielką wolę walki i ambicję.

Michael Carrick - (6) niespecjalny występ byłego pomocnika Tottenhamu. Jedno genialne podanie do Larssona, a poza tym wyraźnie nie radził sobie w defensywie, wiele głupich strat i faulów. Nic specjalnego w ofensywie. Jego strzał przed samym zejściem z boiska jest doskonałym podsumowaniem dzisiejszego występu. Stać go na wiele więcej.

Ryan Giggs - (7) Walijczyk odzyskuje formę z początku sezonu. Bliski zdobycia bramki z rzutu wolnego (poprzeczka). Poza tym znakomite podanie oraz świetna gra w odbiorze.

Cristiano Ronaldo - (7) Portugalski skrzydłowy wciąz utrzymuje wysoką formę... Bramki może tym razem nie strzelił, choc niewiele brakowało, ale znów czarował zwodami, grał walecznie oraz zespołowo.

Henrik Larsson - (9) Man of the match według mnie. Znakomity debiut Szweda. Czarował techniką, kilka fantastycznych zagrań, błyskawicznie zgrał się z zespołem. Takiego napastnika nam było trzeba. Jego gra tyłem do bramki dzisiaj bardzo mnie zachwyciła. Świetny występ uwieńczony piękna bramka. Szkoda, że to tylko wypożyczenie...

Wayne Rooney - (7) Młody Anglik gra znakomicie dopóki nie musi oddać strzału. Jego niemoc strzelecka jest już bardzo denerwująca i gdyby nie dwie asysty moja ocena byłaby o wiele niższa.

Zmiennicy:

Ole Gunnar Solskjaer - (8 ) eh.... 20 legend

Darren Fletcher - (5) niczym się dzisiaj nie wyróznił.

John O'shea - (5) czy on w ogóle dotknął piłkę :?:

Wróć do „Anglia”