GKS Katowice (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post autor: Fishbone » 08 sty 2007, 17:27

Za rok to derby z Piastem Gliwice będą :wink: Ale co do Polonii nie jestem tego pewien, bo kto wie, czy ekstraklasa nie wróci do Bytomia? 8) Nasza GieKSa ma bardzo dobry wyselekcjonowany skład i naszym największym rywalem będzie GKS Jastrzębie. Raków nie można lekceważyć, ale nie słyszałem o wzmocnieniach o które powinniśmy się obawiać. W tej rundzie trzeba wygrywać wszystko u siebie bo wyjazdy będą strasznie ciężkie (Jastrzębie, Częstochowa i Gorzów) więc piłkarze zagrają stanowczo i ostrożnie. Co do bramkarza to szczerze nie wiedziałem nawet kim jest, sprawdzałem w archiwum 90 minut jego karierę, ale nigdzie nie pisze. Na wikipedii znalazłem następujące informacje.

Jacek Gorczyca (ur. 25 listopada 1976 r.) - polski piłkarz grający na pozycji bramkarza w I - ligowej Odrze Wodzisław. Przeszedł do niej z Piasta Gliwice. Nie rozegrał ani jednego meczu ligowego, nie strzelił bramki. Nie miał również swojego debiutu w I lidze. W klubie z Wodzisławia od lipca 2005 roku. Jego kontrakt z tą drużyną wygasa w grudniu 2006 roku. Mierzy 184 centymetry, waży 90 kilogramów.

Ma 30 lat i trenował na szczeblach 1 i 2 ligi, więc nawet nie grając w tych klasach rozgrywkowych zdobył doświadczenie i 3 liga powinna być jego dobrym rozpoczęciem i regularnym ograniem. Kibice znakomicie go powitają, więc nabierze pewności i własnego zaufania do siebie. Życzę mu, aby miał walny udział w awansie.

Wróć do „Polska”