Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: olson » 08 sty 2007, 20:21

spyrczak pisze:Hummels ma juz wystep w oficjalnym meczu seniorskiej druzyny
:think:

spyrczak Kroos to taki mlody zawodnik :lol:. Przeszedl do nas latem z Hansy, podobno megatalent. Gra na pomocy, najczesciej pelni role ofensywna. Gra w reprezentacji Niemiec U-17. Jest w moim wieku [:oops:], rocznik '90.
Celozzi to faktycznie prawy obronca. Jest starszy od Kroosa o 2 lata chyba. Obecnie gra w zespole amatorow Bayernu 2 sezon. Jezeli jego rozwoj pilkarski bedzie przebiegal prawidlowo, w przyszlosci na grac na pozycji Sagnola w pierwszym zespole.

Co do Semlera, to musze powiedziec, ze jestem nieco zawiedzony jego postawa w ostatnich 2 latach. Oczywiscie go nie skreslam, ale Sloweniec nie rozwija sie juz tak preznie jak to mialo miejsce zaraz po jego przyjsciu do Monachium. Nawet Eickhorn jakos niedawno wypowiadal sie na jego temat, wlasnie o jakby zatrzymanym rozwoju. A szkoda, bo zapowiadal sie na swietnego zawodnika. Ale niewatpliwie jeszcze ma czas [rocznik '85], choc obecnie naprawde daleko mu do regularnych wystepow w pierwszym zespole. Warto dodac tez, ze Semler ma juz na koncie debiut w 1. reprezentacji Slowenii a takze premierowa bramke w BL 8).
Mlodzi bramkarze sa chyba skazani na los Drehera badz Wesselsa :roll:. Sa niewiele mlodsi od Rensinga, a to wlasnie Rense bedzie rzadzil w bramce Bayernu po odejsciu Kahna przez wiele dlugich lat [mam nadzieje ;)].

Co do ewentualnego przyjscia Ribery'ego to podchodze do tego z dystansem. Wydaje mi sie, ze szanse Bayernu na jego pozyskanie sa mniejsze niz Arsenalu czy chocby Realu, ale ostatnie doniesienia z Dubaju napawaja optymizmem. Wyglada na to, ze wszystko jest na dobrej drodze. Jednak do finalnego rozstrzygniecia jest bardzo daleko.

Riquelme sfera marzen? Nie sadze. Obecnie jest w konflikcie z Pellegrinim, byc moze na dniach oglosi chec odejscia z klubu. Jednak nie sadze, zeby chcial przeniesc sie do Monachium. Nie wydaje mi sie tez, zeby byl na Allianz niezbedny. Mimo ze Riquelme to typowy rozgrywajacy starej szkoly, wolalbym kogos 'zywszego' na tej pozycji.

Wróć do „Niemcy”