Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI » 09 sty 2007, 9:29

Wyjaśnienie w sprawie transferów:
Pomówmy o rynku transferowym i o dzisiejszej konferencji prasowej Roberto Manciniego, w której zapytany o problemy Cassano i Szewczenki stwierdził, że chciałby ich obu w drużynie...
Moratti-Ta sytuacja nas nie dotyczy, ale mogę powiedzieć że jest ona w większości zmyślona przez dziennikarzy. Rozumiem że w piłce mogą być przestoje, teraz na przykład wszyscy mówią o Messim, którego wszyscy uważają za wspaniałego piłkarza, ale wszyscy twierdzą że ja zwariowałem na jego punkcie. Tak naprawdę, ostatni raz mówiłem o nim 2 lata temu kiedy debiutował w młodzieżowej reprezentacji Argentyny. Od tamtego czasu, ani raz nie wykonywaliśmy żadnych ruchów w kierunku jego ściągnięcia. Messi będzie kontynuował swoją karierę w Barcelonie, a Inter nie kontaktował się w jego sprawie z Katalończykami

Ale podobno Messi jest bardzo zaszczycony tym, że Inter ma tak dobre zdanie na jego temat...
-Też to czytałem i bardzo mnie to cieszy. To prawda że go podziwiam i uważam za wspaniałego gracza, ale prawdą jest też, że nie jest nam aktualnie potrzebny. Nasza drużyna niczego nie potrzebuje. Skoro nie można go ściągnąć za darmo to nie rozmawiajmy o nim

A co z Buffonem? Mówi się, że jesteście nim zainteresowani...
-Tak. To część tej samej bujdy dziennikarskiej. Muszę zaznaczyć, że Inter ma szczęście posiadania dwóch bardzo silnych bramkarzy. Bardzo liczymy na Julio Cesara. Nie tylko dlatego że ma ogromny potencjał, ale też dlatego że pokazał swoje wspaniałe umiejętności i charakter, który doskonale pasuje do Interu. Więc z całym szacunkiem dla Buffona, nie potrzebujemy go, i aktualnie nie jesteśmy wśród tych, którzy chcą go kupić. Jak już powiedziałem, mamy Julio Cesara i chcę go zapewnić że jesteśmy zadowoleni z jego gry i bardzo na niego liczymy

Twój komentarz do sprawy Figo?
-Figo niczego przed nami nie ukrywał. Mówił mi o tym już jakiś czas temu. Rozmawialiśmy ze sobą gdy był w Nowym Jorku i wyjaśniliśmy sobie, że nie ma potrzeby odchodzenia już teraz. Jego kontrakt kończy się w czerwcu i nie wiedział czy wyjechać do Ameryki czy do Azji, i wybrał Arabię Saudyjską. Powiedziałem mu też, że mam dla niego gotowy kontrakt jeżeli tylko zmieni zdanie. Zachowałaś się w określony sposób i kierował się zdrowym rozsądkiem, tak jak każdy piłkarz jego pokroju
Mam nadzieję, że to przynajmniej na jakiś czas ostudzi niektóre dziennikarskie głowy.

Dzisiejszy mecz w Coppa Italia będzie transmitował na żywo Polsat Sport. :D

Tak to Ventola po Cannavaro śpiewa.

Wróć do „Włochy”