asroma.pl pisze:Oficjalnie: Wilhelmsson w Romie
Gwiazdor FC Nantes, Christian Wilhelmsson przez najbliższe pół roku będzie bronił barw AS Romy.
Władze Giallorossi do 1 maja 2007 roku posiadają możliwość pierwokupu reprezentanta Szwecji.
27-letni pomocnik wyceniany jest na około 2 miliony funtów.
Nieoficjalnie wiadomo, że zawodnikowi zostanie zaproponowany 4-letni kontrakt. W ciągu jednego sezonu Szwed miałby zarobić 1,2 miliona funtów.
'Gwiazdor FC Nantes' to jak piszecie jakaś pomyłka jeśli chodzi o samo określenie ale mam nadzieję, ba jestem przekonany że jak Spalletti ściąga go do Romy to Szwed odbuduje się u nas i wróci do dawnej dyspozycji. Plusem Wilhelmssona jest to że jest wszechstronnym piłkarzem i może grać na każdej pozycji w pomocy. No i brawa dla zarządu że decyduje się go wypożyczyć z opcją pierwokupu, jak się nie sprawdzi... co ja gadam on się sprawdzi
A jutro to znaczy dziś tyle że jak się obudzę zagramy z pierwszy mecz w ramach 1/4 pucharu Włoch z Parmą. Mimo że to puchar a one podobno rządzą sie swoimi prawami ble ble ble to liczę na powtórkę z ostatnich meczów między obiema drużynami czyli głądkie zwycięstwo
Przypuszczalne składy:
ROMA: Curci – Panucci, Mexes, Ferrari, Tonetto – DeRossi, Pizarro – Taddei, Totti, Mancini – Tavano.
PARMA: Bucci – Ferronetti, Perna, Contini, Castellini – Dessena, Cigarini, Grella – Muslimović, Gasbarroni – Budan.