AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 13 sty 2007, 12:59

Goofii Diego Placente gra w Celcie Vigo i zaufaj mi warto spróbować. On już z Calcio jest łaczony od dwóch lat, może najwyższa pora :P Tylko nie wiem czemu gdzie niegdzie piszą o transferze na zasadzie wolnego skoro ma umowe jeszcze przeszło rok ?

Widziałem Rossell wychodzacą chyba z siedziby Lega Calcio :P z uśmiechem na ustach, masz racje wszystkiemu zaprzeczyła, ale temat pewnie pozostanie troche. Wiem że to jest czesty temat - nie konflikt na lini ktoś tam kontra ktoś - ale różnice w zarobkach. Bo każdy wie że Roma to nie tylko Francesco Totti [no może oprócz panów z TVP] ale przepaśc płac jest czestym tematem. Teraz czas by sam Amantino zaprzeczył i temat umrze. Pewnie do czasu nowy negocjacji w sprawie umów Chivu i Mexesa. Ale to normalne że szuka sie tematu :P

Galliani ? to cytat z czatu z fanami wiec bardzo oficjalne stanowisko na każdy temat - a co ciekawe jest coraz wiecej wersji tych wypowiedzi :lol: Jedna mówi coś w stylu "no fajnie ale nie myślimy o tym". Inna bardzie pod seriwisy mercato

[...] Barzagli? - Jest to świetny obrońca. Na pewno przydałby się u Nas. Zobaczymy co da się zrobić. Mancini? - Ten pomocnik odpada, mamy inne plany wobec lini pomocy. Mexes z Romy ? byłby idealnym wzmocnieniem, ale wątpię, aby Rzymianie go puścili. :wink: Uroki mercato

Z tego co ja wiem Milan poważniem śledzi rozmowy na lini Mexes - Roma, a ja nie ukrywał że nawet wolał bym by to Francuz zasilił Milan niż Barzagli ! Jednak prawda jest taka że znacznie łatwiej było by "wyrwać" gracza Palermo... bo nawet jak Mexesowi zaproponują umowe rzędu 4 milionów to wcale nie jest powiedziane że za 1,5 mniej nie pozostanie w Rzymie. Bo kasa nie zawsze gra, i to może być taki przykład. A Francuz jest moim idolem od gry na Abbe Deschamps w parze z Boumsongiem, wtedy to nawet obrońca Juve miał wiecej do "zaproponowania". Jednak życie pokazuje ze to młodszy wychowanek Guy Roux lepiej sobie radzi na półwyspie Apenińskim. Jeśli nie odejdzie do Milanu to oby wcale nie odchodził i pozostał na długo w Romie ! :twisted:

Wróć do „Włochy”