Widziałem Rossell wychodzacą chyba z siedziby Lega Calcio
Galliani ? to cytat z czatu z fanami wiec bardzo oficjalne stanowisko na każdy temat - a co ciekawe jest coraz wiecej wersji tych wypowiedzi
[...] Barzagli? - Jest to świetny obrońca. Na pewno przydałby się u Nas. Zobaczymy co da się zrobić. Mancini? - Ten pomocnik odpada, mamy inne plany wobec lini pomocy. Mexes z Romy ? byłby idealnym wzmocnieniem, ale wątpię, aby Rzymianie go puścili.
Z tego co ja wiem Milan poważniem śledzi rozmowy na lini Mexes - Roma, a ja nie ukrywał że nawet wolał bym by to Francuz zasilił Milan niż Barzagli ! Jednak prawda jest taka że znacznie łatwiej było by "wyrwać" gracza Palermo... bo nawet jak Mexesowi zaproponują umowe rzędu 4 milionów to wcale nie jest powiedziane że za 1,5 mniej nie pozostanie w Rzymie. Bo kasa nie zawsze gra, i to może być taki przykład. A Francuz jest moim idolem od gry na Abbe Deschamps w parze z Boumsongiem, wtedy to nawet obrońca Juve miał wiecej do "zaproponowania". Jednak życie pokazuje ze to młodszy wychowanek Guy Roux lepiej sobie radzi na półwyspie Apenińskim. Jeśli nie odejdzie do Milanu to oby wcale nie odchodził i pozostał na długo w Romie !