Wiadomo, że takie druzyny jak Tonno Calippo Valentia, Verona czy Padwa są słabsze od naszych ekip. A co pokazały mecze Skry z Maceratą i Częstochowy z Modeną jestęsmy w stanie wygrywać i z najsilniejszymi, jednak pewnie nie jestęsmy w stanie wygrywac regularnie. Jeszcze. Warto tez porównac skład np. Jastrzębskiego z czołową drużyną Serie A1 - Copra Piacenza. Mamy przewage na środku i ataku, ale Włosi w swoich szeregach posiadają Nikole Grbica, Leo Marshalla czy brazylijskiego libero Sergio. I tu jest cała przewaga. My nie ściągamy aż tak wybitnych obcokrajowców.
Ostatnio udało mi się sciagnąć 2 sety meczu Modena - Trentino. Tylko dwa bo były na megaupload, a z tamatąd ściągnac cokolwiek jest ciężko. Chyba musze zacząc szukac torrentów. Ale do czego zmierzam. Byłem wniebowzięty, że zobacze jak sobie Winiarski poczyna we Włoszech. I wszystko było oki tylko komentator Sport Klubu [']. Gość cały czas na Sartorettiego wołał Satoretti. To tak jakby ktos Maradona czytał Madona. A jego wiedza siatkarska ograniczała się do: Stefan Hubner, 31 lat, 200 cm wzrostu urodzony w Bielefeld. Zepsuł mi całą siatkarską uczte.
Tak swoja droga jakby jakiś domorosły komentator potrzebował korepetycji z siatkówki to moj numer 0 700 454 000. Nie wiem skąd takich ludzi biorą.