Nie wiem do czego pijesz, MU zdobywało z Fergusonem przez wiele lat mnóstwo trofeów, w latach 93-2003 totalnie zdominowalismy rozgrywki wygrawając 8/11 razy. To moim zdaniem dosc normalne ze przychodzą chudsze lata. Odeszło wielu graczy niektórzy sie zestarzeli i nie mozna juz tak na nich polegac. Ferguson tez popełnił kilka błędów, zrobił pare nietrafionych transferów. Z niektórymi sprawami nie zdąrzył na czas. Nie było by to tak bolesnie widoczne gdyby Roman nie zachwial całą ligą wprowadzając wielkie pieniądze i budując potęge w rok prawie od zera.Pełen szacuneczek, to w tym roku MU zodbedzie Mistrosztwo i pozniej znowu bedzie potrzebowało 2-4 sezonow na budowe nowego zespołu, bo ostatni wychodzi na to, ze tyle to trwało. Oglonie wielkich ruchow w Manchesterze nie pamietam w okresie dominacji Chelsea.
Wychodzi na to, ze Alex czy Wenger po kilku latach przypomnieli sobie, ze druzyna sie starzeje itp. Nie wtem, ale wydaje mi sie, ze korekty w kadrze trzeba wykonywac stale, zeby cos zmienic udoskonalic czy odmlodzic, ale kazdy ma inne spojrzenie, mozna to robic raz na kilka lat.
Pokaz mi zresztą druzyne która zawsze wygrywa. Kazdy ma przestój spowodowany bądz kryzysem kluczowych graczy, bądz złymi decyzjami trenera, bądz własnie gruntowną przebudową druzyny.