Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: mistyk » 15 sty 2007, 16:11

John Travolta pisze:
I odnosnie przygody Mourinho z FC Porto to był mój błąd, rzeczywiscie bardzo szybko ich zorganizował.
Wlasnie po to jest to forum, zeby wymieniac sie pogladami i zdowybwac wieksza wiedze na temat pilki. Bledy zreszta wszyscy popelniamy.

Vida pisze:Jako, iż jestem fanem Manchesteru United - to serce mówi mi, że to właśnie ten klub zdobędzie trofeum Premiership. Ale także i rozum - chyba kadego - również podpowiada, że to właśnie Czerwone Diabły zakończą sezon na pierwszej lokacie. Obecnie United gra najlepszy futbol na Wyspach, co najważniejsze nie tracą 'głupich punktów' z teoretycznie słabszymi zespołami, co miało miejsce w zeszłym sezonie. Piłkarze prezentują się wyśmienicie. Blok defensywny na czele Ferdinand-Vidic - kapitalny, dalej Ronaldo, który gra wybornie, co potwierdził tytułem najlepszego piłkarza w Grudniu, w Premiership. Carrick także gra bardzo dobrze, strzelił ostatnio bramkę i mam nadzieję, że zacznie się coraz to bardziej rozkręcać. Niektórzy tej bramki od niego już od dawna oczekiwali, mówiąc, iż przecież tak wielka kasa wydana na niego piechotą nie chodzi, aczkolwiek Michael w każdym meczu prezentował się bdb, poprzez świetnie podania, asysty. Martwi trochę forma strzelecka Rooneya, który nie ma ostatnio w ogóle recepty na bramkarza rywali, ale coż mam nadzieję, iż wkrótce przełamie się. Do zespołu wszedł Larsson - pierwsze spotkanie w barwach United znakomite - mam nadzieję, iż dalsze będą tak samo udane i Henka w znaczący sposób przyczyni się do wygrania ligi.

Natomiast Chelsea ma wyraźny kryzys i z taką grą jaką prezentują podopieczni Jose Mourinho nie mają szans na Mistrzostwo. Tak więc sądzę, iż tytuł w pełni zasłużenie powinien pójść w ręce drużyny z Old Trafford. Pozostało mi zaciskać kciuki, że forma jaką prezentuje ekipa sir Alex'a Fergusona, utrzyma się do końca sezonu.
Mi rozum nie mowi, ze to Man U bedzie mistrzem Premier League. Dlaczego? Po pierwsze bo czekaja go ciezkie mecze na wyjezdzie, po drugie bo Ronaldo, ktory jest glownym motorem napedowym druzyny nie bedzie ciagle w takiej super formie, i po 3 dlatego bo wraca Cech i byc moze niedlugo takze Terry, nie musze cyba mowic jak dobrzy to pilkarze. Dlatego uwazam, ze walka o mistrzostwo bedzie do ostatniej kolejki toczyla sie miedzy Man U i Chelsea, jednak to gracze z SB wygraja ten wyscig.

Wróć do „Anglia”