Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 15 sty 2007, 17:04

mistyk pisze:Mi rozum nie mowi, ze to Man U bedzie mistrzem Premier League. Dlaczego? Po pierwsze bo czekaja go ciezkie mecze na wyjezdzie
Niby tak. Coś więcej będzie można powiedzieć po najbliższym meczu z Arsenalem i Liverpoolem 3 marca. Jeśli w obydwu meczach United zdobędzie 4 punkty, według mnie będzie na dobrej drodze do tytułu mistrzowskiego. Wiele osób cały czas przytacza argument - Man United nie będzie mistrzem, bo czekają ich mecze z silnymi przeciwnikami na wyjeździe. A Chelsea? Podopieczni Jose Mourinho w rundzie rewanżowej grają z Arsenalem na Emirates i Liverpoolem na Anfield. Dlatego tak naprawdę terminarz obydwu druzyn zbytnio sie nie róźni, prócz tego, iż Chelsea gra u siebie z United. Aha, sprawa przewagi punktowej. Niby jest to 6 punktów, ale tak naprawdę jest 7, gdyż w Premier League brana pod uwagę jest różnica bramek. A tutaj jak narazie podopieczni sir Alexa Fergusona mają przygniatającą przewagę 12 goli na plus.

Apropos meczów wyjazdowych Man Utd. Jak do tej pory jest to najlepsza druzyna w tym sezonie, grajaca na wyjazdach. Więc dlaczego mieliby mieć problem w zgarnięciu trzech punktów z chociażby Portsmouth?
mistyk pisze:po drugie bo Ronaldo, ktory jest glownym motorem napedowym druzyny nie bedzie ciagle w takiej super formie
Oczywiście, że nie musi byc przez cały sezon w takiej rewelacyjnej formie, ale jak dobrze zauważył Travolta w poprzednim poście, w tym sezonie w United jest na tyle dobra sytuacja, że przy gorszej dyspozycji jednego zawodnika, grę na siebie bierze dwóch innych.

Odnoszę wrażenie, że kibice jakoś niechętnie chcieliby widzieć MU na piedestale. Tłumaczenia, że to Chelsea ma słaby sezon i tylko dlatego United zajmuje pierwsze miejsce z minimalną przewagą sześciu punktów wydają się śmieszne. Nie wiem co jest spowodowane takim obrotem spraw. Ja to tłumaczę sobie w ten sposób - jak to druzyna, która od trzech lat w Premiership nic znączącego nie osiągnęła, w Lidze Mistrzów odpadała juz w fazie grupowej, nie mówiąc juzo Pucharze Anglii, moze pokonać tę rewelacyjna machinę zwaną Chelsea?!

Wróć do „Anglia”