Niby tak. Coś więcej będzie można powiedzieć po najbliższym meczu z Arsenalem i Liverpoolem 3 marca. Jeśli w obydwu meczach United zdobędzie 4 punkty, według mnie będzie na dobrej drodze do tytułu mistrzowskiego. Wiele osób cały czas przytacza argument - Man United nie będzie mistrzem, bo czekają ich mecze z silnymi przeciwnikami na wyjeździe. A Chelsea? Podopieczni Jose Mourinho w rundzie rewanżowej grają z Arsenalem na Emirates i Liverpoolem na Anfield. Dlatego tak naprawdę terminarz obydwu druzyn zbytnio sie nie róźni, prócz tego, iż Chelsea gra u siebie z United. Aha, sprawa przewagi punktowej. Niby jest to 6 punktów, ale tak naprawdę jest 7, gdyż w Premier League brana pod uwagę jest różnica bramek. A tutaj jak narazie podopieczni sir Alexa Fergusona mają przygniatającą przewagę 12 goli na plus.mistyk pisze:Mi rozum nie mowi, ze to Man U bedzie mistrzem Premier League. Dlaczego? Po pierwsze bo czekaja go ciezkie mecze na wyjezdzie
Apropos meczów wyjazdowych Man Utd. Jak do tej pory jest to najlepsza druzyna w tym sezonie, grajaca na wyjazdach. Więc dlaczego mieliby mieć problem w zgarnięciu trzech punktów z chociażby Portsmouth?
Oczywiście, że nie musi byc przez cały sezon w takiej rewelacyjnej formie, ale jak dobrze zauważył Travolta w poprzednim poście, w tym sezonie w United jest na tyle dobra sytuacja, że przy gorszej dyspozycji jednego zawodnika, grę na siebie bierze dwóch innych.mistyk pisze:po drugie bo Ronaldo, ktory jest glownym motorem napedowym druzyny nie bedzie ciagle w takiej super formie
Odnoszę wrażenie, że kibice jakoś niechętnie chcieliby widzieć MU na piedestale. Tłumaczenia, że to Chelsea ma słaby sezon i tylko dlatego United zajmuje pierwsze miejsce z minimalną przewagą sześciu punktów wydają się śmieszne. Nie wiem co jest spowodowane takim obrotem spraw. Ja to tłumaczę sobie w ten sposób - jak to druzyna, która od trzech lat w Premiership nic znączącego nie osiągnęła, w Lidze Mistrzów odpadała juz w fazie grupowej, nie mówiąc juzo Pucharze Anglii, moze pokonać tę rewelacyjna machinę zwaną Chelsea?!