Siatkówka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 17 sty 2007, 23:41

LookAsh pisze:Babel a Ty nie wiesz czegos wiecej o siatkarzu Cuneo, zwanym Michal Lasko ? Wiem, ze ma polskie pochodzenie i ze jest synem mistrza olimpijskiego z Montrealu, ale czy on kiedys nie rozwazal gry w reprezentacji Polski i czy w ogole jest taka opcja, zeby on dla nas kiedys zagral ?
Ja Babel nie jestem, ale coś tam na ten temat wiem. Żeby sprawę gry dla Polski rozważał to nie słyszałem. Jednak jest opcja żeby grał dla nas. Wnioskuję tak z sprawy Rybaczewskiej - identyczna sytuacja. Tylko ona jest nieporównywalnie lepsza niż Łasko. Ona jakby chciała u nas grać to 2 lata karencji musi mieć. Więc Łasko jakby chciał to też go to czeka. Tylko po co? Wlazłego nie pokona, Szymańskiego tez nie. Nie miałby miejsca u nas w kadrze. We Włoszech ma łatwiej żeby grać w reprezentacji. Tak wbrew pozorom.
LookAsh pisze:Jesli juz mowa o Seria A to warto podkreslic, ze mila niespodzianke w ostatniej kolejce sprawil Zbigniew Bartman, ktory zdobyl az 15 punktow, najwicej sporod wszystkich polakow w tej kolejce. Mysle, ze nawet jest sens powolac go na Lige Swiatowa.
Nawet? Prawdopodobnie jeden z najbardziej utalentowanych siatkarzy w Polsce pokolenia 87 (mojego swoją drogą) i mówisz to słowo: "nawet". Do szerokiej kadry tej najszerszej - tej z której wyłonione zostaną obie reprezentacje na pewno zostanie powołany. Inna sprawa, że na tej pozycji jest bardzo duża walka, ale czas pokaże.

Szkoda Częstochowy a raczej realnego drugiego miejsca w LM w przyszłym sezonie. Modena będzie najpewniej kolejnym klubem Włoskim który wygrał TTC, 6 z rzędu bodajże.

Wróć do „Inne sporty”