Siatkówka

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: LookAsh » 18 sty 2007, 0:31

Babel pisze:Niestety (stety) tytuł drugiej drużyny globu zobowiązuje. Mamy stosunkowo łatwa grupe, więc podejrzewam że szanse gry dostanie troche debiutantów np. Możdżonek, Wika ale cel jest jeden - wygrana w LŚ, a poźniej ME. I trzeba to powiedzieć sobie jasno.

Oj bez przesady... wicemistrzostwo swiata do czegos zobowiazuje, ale nie badzmy zbyt chciwi bo to moze sie zemscic na nas. Ten rok bedzie wyjatkowo ciezki, bo jak powiedzialaby jedna z naszych siatkerek "trzeba bedzie szczytowac wiele razy" i tak poza Liga Swiatowa, mamy jeszcze mistrzostwa Europy i kwalifikacje do igrzysk. Cos trzeba odrzucic, bo inaczej moze byc kiepso. Ja juz wole sobie odpuscic LS a np zdobyc medal ME i przepustke na olimpiade. A poza tym, ci zawodnicy, ktorych wymienilem, niekoniecznie musza byc gorsi od tych co nie zalapaliby sie. Przeciez zostawiam Winiarskiego i Bakiewicza ze skladu z MS a dochodzi Murek, ktory z kadra byl wlasciwie od zawsze i pojechalby na MS gdyby nie kontuzja. A w tej chwili nie wiem, czy np Wika nie gra lepiej od Swderskiego, ktory od meczu z Rosja nie gra zbyt dobrze, zarowno w dalszej fazie MS,, czy lidze wloskiej. Gra swoje, ale bez fajerwerkow.

Tak samo Mozdzonek. Wedlug mnie nawet majac do dyspozycji wszystkich srodkowych, to on na chwile obecna mialby miejsce w podstawowym skladzie Polski. Ten sezon ma poprostu kapitalny. Tylko mam nadzieje, ze ta kontuzja nie jest zbyt powazna...

Wróć do „Inne sporty”