Arsenal Londyn - Manchester United 21.01.2007

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 18 sty 2007, 14:59

Manumef pisze:No, a Djourou to miejsce w składzie ma pewne. Pewnie jest lepszy niż Gallas Rolling Eyes Nie. Po prostu gra, bo kontuzjowany jest Francuz. Zapewniam Cię, że jesli, któryś z dwójki Rio-Nemanja nie mógł grać, 'Orange' by go zastąpił.
Djuorou jest naprwdę utalentowanym zawodnikiem, ma przed sobą jeszcze wiele lat gry i nie odmawiam mu umiejętności. Jednak to Brown jest w szerokim składzie reprezentacji Albionu, często na rzecz Carraghera czy nawet Kinga, to Wes w zeszłym roku grał u boku Ferdinanda z bardzo dobrym skutkiem i w końcu to Wesley jest na tyle uniwersalnym zawodnikiem, że gra także z powodzeniem na prawej obronie. Johan jest naprawdę dobry, ale wydaje mi się, że jeszcze do Anglika mu trochę brakuje. Szczególnie doświadczenia. Nie wykluczam, że w przyszłości będzie zdecydowanie lepszy od porównywanego do niego stopera United, a nwet jednym z najlepszych na świecie
Nie jest lepszy niż Gallas, niepotrzebna uwaga zupełnie. Piszesz, że jest w szerokiej kadrze, no dobrze - Djourou jest w kadrze Szwajcarii - ja wiem, że poziom reprezentacji jest inny, ale na mundialu Szwajcaria całkiem nieźle sobie poczynała. IMO jedynie w doświadczeniu Wes przewyższa Djourou. Wes jest na tyle uniwersalny, ze gra z powodzeniem na prawej stronie - a to się kapitalnie składa, bo Djourou tez z powodzeniem grywa własnie na prawejs stronie obrony [na lewej już gorzej] ale grywał już z prawej strony i dawał rade.
Manumef pisze:Mam nadzieję, że w końcu udowodni Ci to, ze jest klasowym zawodnikiem, bo niestety w pierwszym meczu tego sezonu między United a Arsenalem zagrał jedynie 14 minut.
Jak udowodni to mu oddam, ze jest klasowym graczem, do tej pory jakoś nie widziałem w nim "tego czegoś" co powinien mieć podstawowy gracz ManU. Ale ja im nie kibicuje - skoro dla was jest on klasowym graczem i wzmocnieniem waszej drużyny to niech wam będzie :D

Freddie ciagle nie jest w kadrze, w ogóle sprawa jego urazu odeszła troche w cień, gdy pojawiły sie plotki o jego odejściu i póki co brak jakich kolwiek świezych informacji o jego sytuacji zdrowotnej. Myśle, że nie zagra, Clichy zagra na pewno - bo jest naszym podstawowym lewym obrońcom i jest zdrowy.
Manumef pisze:Doszły mnie słuchy, iż pod znakiem zapytania stoi występ van Persiego, który podobno nabawił się kontuzji na treningu. Prawda?
póki co widziałem tą informację na jedyn serwisie, gdzie zreszta napisali, ze występ jest niepewny, a nei, ze na pewno nie zagra. Na oficjalnej cisza w tej sprawie.
edit:
w końcu pojawiła się oficjlna iformacja.
Robin uszkodził sobie kostkę, jak mówi Wenger - uraz groźny nie jest a Robin ma szansę na powrót do calkowitej sprawnosci na czas.
Zdaje się, że juto bedzie miał prześwietlenie robione i wtedy wszystko się okaże.
Powraca Eboue, więc bójcie sie jego ... asyst :p
Jak wcześniej było pisane - nie zagrają Freddie i Gallas
Za Gilberto ma grać Flamini :!:

Ja to widzę tak:

Obrazek

a ManU - sam nie wiem, spróbuje wytypować "11"zobaczymy ilu nietrafie :D W ataku nie wiem, czy juz Saha jest w 100% zdrowy, nie wydaje mi się, żeby Rooney'a na Arsenal posadził na ławie, może Larssona posadzi :think:

Obrazek

Wróć do „Wracając Do Meritum”