Arsenal Londyn - Manchester United 21.01.2007

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 18 sty 2007, 17:57

A teraz powracajac do tematu to ciekawy jestem postawy srodkowego obroncy Arsenalu - Djourou. Z tej racji, ze nie mialem zbyt wielu okazji ogladac tego zawodnika w akcji. I do tego jeszcze bedzie gral na takiej odpowiedzialnej pozycji.
:think: Djourou nie jest jakims juniorem - juz kilkadziesiąt meczy w pierwszym składzie ma na swoim koncie, zagra najprawdopodobniej u boku Kolo Toure - czyli na swojej nominalnej pozycji stopera - gra tam dobrze, więc zapewne da rade także w tym meczu - grał we wrześniu z ManU, wypadł przyzwoicie. Arsenal bramki nie stracił [choć to raczej zasługa napastników i pomocników ManU niż samego Johana]
Mnie bardziej interesuje jak Flamini sobie poradzi na DM'ie - oczywiscie to tez jets jego niminalna pozycja, to własnie tutaj najbardziej lubi występowac, ale ostatnio zauwazyłem, że jak Wenger go wystawia na DM - to on [jakby mając w pamięci zeszły sezon] atakuje czesto lewą flanką. Licze, że w tym meczu skupi sie tylko i wyłacznie na odbiorze - bo zagrywac do przodku ma kto - i na flanki tez będą inni gracze.

Wróć do „Wracając Do Meritum”