GKS Katowice (zbiorczy)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 19 sty 2007, 19:42

Wielki szacunek dla Piotra Dzurowicza to dzieki niemu mamy dzisiejszy poczatek zmian w polskiej pilce.Pzpn zawieszony banda Listkiewicz nie istnieje.To mlody Dziura przyczynil sie do tych zmian ponad rok temu, kiedy zaczal wspolprace z policja i wyjawil mechanizmy korupcyjne w pzpn i pilce oraz wystawil policji jakiegos gostka 'w czerni' jak dawal mu lapowke.Jeszcze raz wielki szacuneczek panie Dziurowicz. Zemsta jest slodka, nieprawdaz? :lol:

A oto co powiedzial
Piotr Dziurowicz: Kurator to otwarcie drogi naprawczej

Zdaniem byłego prezesa GKS Katowice Piotra Dziurowicza, który latem 2005 r. ujawnił w mediach przypadki futbolowej korupcji, decyzja ministra sportu o wprowadzeniu do PZPN kuratora jest słuszna, ale dopiero otwiera drogę do uzdrowienia polskiej piłki.

- Prawdę powiedziawszy nie mam ochoty tego wszystkiego komentować. Sympatia do piłki nożnej jednak pozostała, natomiast z tym, co się wokół niej dzieje nie chcę mieć nic wspólnego. Piątkowa decyzja o kuratorze to dopiero połowa drogi do naprawy sytuacji. Mam wrażenie, że to ta łatwiejsza połowa. Teraz na pewno nastąpi cały ciąg protestów i odwołań. A chodzi przecież o autentyczną zmianę w strukturach związku, wybór ludzi nie związanych z układem, który obecne władze symbolizują - powiedział Dziurowicz.

Wróć do „Polska”